"Maar nu 100% focus op Standard"

Tine De Caigny

Door de 4-0 overwinning tegen Zwitserland mogen onze Red Flames voor de tweede keer naar het EK voetbal. Een prachtprestatie met een paars-wit randje. Liefst 6 basisspeelsters voetballen immers voor Anderlecht. Matchwinnaar Tine De Caigny doet haar verhaal.

“We hebben toch een klein feestje gevierd”, lacht De Caigny daags na de belangrijke interland tegen de Zwitsers. “Verdiend ook. De heenwedstrijd was misschien onze slechtste ooit, vooral de eerste helft dan. Maar dinsdag stonden we er wel van in het begin. En wanneer dat eerste doelpunt valt, krijg je nog wat extra moraal.”

Dat eerste doelpunt werd, net als het tweede, gescoord door De Caigny. De spits van Anderlecht sluit de voorronde af als topschutter bij de Flames en dat inspireerde sommige analisten om haar de “Lukaku van het vrouwenvoetbal” te noemen. “Een leuke vergelijking”, lacht ze. “We zijn inderdaad grote, sterke targetspitsen die makkelijk scoren, dus in dat opzicht hebben ze ook gelijk.”

Focus op de competitie

Nu ligt de focus van De Caigny echter op de competitie, die zowat halfweg is. “We mogen best tevreden zijn en moeten op dat elan verder spelen. We hebben immers die ambitie om zowel de titel als de beker te winnen. Dan moet je elke week gewoon top zijn en 100% gefocust aan die wedstrijd beginnen.

Eerstvolgende opdracht is de wedstrijd van 12 december tegen Standard. “Een stevige ploeg die er 100% voor gaat en een goede spits heeft. We zullen haar dus zo weinig mogelijk ruimte moeten geven”, weet De Caigny. “Maar we zullen vooral naar onze eigen sterktes moeten kijken. Als je zoveel speelsters in de basis van de nationale ploeg hebt, moet je die wedstrijd gewoon in handen pakken.”

Lees verder

Onze ploeg voor #EUPAND. Come On You Mauves! 🟣⚪

line-up eupen
Anouar Ait El Hadj
De jonge Anouar Ait El Hadj vertelt zijn verhaal aan de hand van belangrijke locaties uit zijn leven. Van het Agorapark in Molenbeek tot het Lotto Park: maak kennis met een echte Sporting Boy van de generatie van 2002.