RSCA Women presenteert: Stellar

Stellar

RSC Anderlecht presenteert met trots Stellar. Stellar is een structureel programma dat erop mikt om het vrouwenvoetbal in België verder te ontwikkelen en de talenten van de toekomst te ontdekken. Daarvoor gaat RSCA Women de samenwerking aan met alvast 5 partnerclubs in België.

UPDATE 14/02

De eerste data voor de open trainingen van Stellar zijn bekend. Lees hieronder meer. Alle meisjes geboren tussen 2010 en 2013 zijn welkom, ongeacht hun niveau. De scouts van RSC Anderlecht zullen aanwezig zijn om de beste talenten te spotten.

INSCHrIJVINGEN

Vrouwenvoetbal is booming in België. Een jaar geleden werd de kaap van 50.000 voetballers al gerond. Er zijn echter nog een aantal obstakels te overwinnen om deze mooie sport verder te professionaliseren in ons land.

Nu ook het WK van 2027 mogelijk in België georganiseerd wordt, is RSC Anderlecht meer dan ooit vastberaden om zijn steentje bij te dragen. Samen met partner Telenet zet Sporting zich al sinds 2021 in voor het vrouwenvoetbal onder de noemer 'More Girls in Football'.

Aan het begin van dit seizoen onderwierp RSCA Women de dagelijkse werking ook aan een grondige professionalisering. Met onder meer een uitbreiding van de staf, trainingen overdag, een hervorming van de jeugdopleiding, internationale vriendschappelijke wedstrijden, en nu ook het ‘Stellar’ programma.

Met Stellar wil RSCA Women een netwerk in heel België opzetten om de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal te versnellen en het opsporen van talent te vergemakkelijken. Met de partnerclubs van het project wordt een concreet programma uitgewerkt om de talenten van de toekomst te ontdekken.

  • Stellar Open Trainings: trainingssessies, open voor iedereen, gegeven door onze professionele staf op de velden van partnerclubs in verschillende cruciale regio's van België
  • Stellar Clinics: workshops over de structuur en expertise van onze RSCA Women
  • Stellar Talent Teams: rekrutering van het beste talent dat tijdens deze trainingen wordt gedetecteerd
     

De term 'Stellar heeft twee betekenissen. Ten eerste verwijst het naar de eerste ster op de borst van onze RSCA Women, symbool voor de 10e kampioenstitel van vorig seizoen. Stellar impliceert ook iets superieur, iets dat uitblinkt in uitmuntendheid.

De eerste activiteiten staan begin maart op de agenda. De trainingen worden gegeven door Farid Goreishvand, een nieuw lid van de staf van RSCA Women en een echte ervaringsdeskundige. Farid heeft meer dan 15 jaar op de teller binnen het vrouwenvoetbal, onder andere als coach van KV Mechelen.

Dave Mattheus, coach van RSCA Women: Het Stellar programma heeft als ambitie om een pioniersrol te spelen in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in België en binnen RSCA. Het is een win-win samenwerking met onze partnerclubs. We kijken ernaar uit om aan de slag te gaan en al dat toekomstig talent te ontdekken via dit project.

Ben je geboren tussen 2010 en 2013 en wil je graag het voetbal ontdekken of je talent etaleren tijdens een ‘Stellar’-training? Klik op onderstaande link om op de hoogte te blijven van de data en locaties.

BLIJF OP DE HOOGTE