Matchen tussen RSCA en Standard zonder uitsupporters tot minstens mid 2025

LOTTO PARK

In de afgelopen 6 jaar is de Clasico tussen Standard en RSC Anderlecht al vier keer ontspoord en stilgelegd.

Op 29/11/2017 werd de bekermatch RSCA - Standard  tijdelijk stilgelegd. Op 12/04/2019 werd de Play-Off wedstrijd Standard - RSCA definitief stilgelegd.

Op 23//10/2022 werd de competiematch Standard - RSCA opnieuw definitief stilgelegd en afgelopen donderdag werd de bekermatch RSCA - Standard tijdelijk stilgelegd.

Wat één van de hoogdagen van het Belgische voetbal zou moeten zijn, bleek in de voorbije jaren vaak een dieptepunt voor liefhebbers van de sport.

Ondanks uitvoerige veiligheidsmaatregelen eindigt de Clasico in gewelddadige confrontaties en grote materiële schade. De Clasico, die voor het grootste deel van de supporters op een gezonde rivaliteit stoelt, ontaardde in de voorbije zes jaar vier keer door toedoen van een kleine groep supporters aan beide zijden.

Daarom hebben de twee clubs afgesproken om een reflectieperiode in te lassen.

Minstens tot het einde van het seizoen ‘24-‘25 zullen er geen bezoekende supporters worden toegelaten bij de matchen tussen Standard en RSC Anderlecht.

Beide clubs betreuren dit ten zeerste en beseffen dat hiermee ook een deel van de goedmenende en trouwste supporters worden getroffen, maar willen hiermee een krachtig signaal geven dat geweld niet thuishoort in en rond een voetbalstadion.

Deze beslissing is door de twee clubs gecommuniceerd aan de Pro League en aan de RBFA.

RSC Anderlecht & Standard de Liège

Lees verder