"Nieuwe titel na 20 jaar"

De damesploeg van RSCA hervat vanavond het echte werk na hun winterstop. Coach Patrick Wachel blikte terug op de Spaanse winterstage van zijn dames.

Vorige week verbleven de paars-witte dames op stage in Oliva, in de Spaanse provincie Valencia. Daar werd goed werk geleverd, met onder meer een overtuigende 5-0-overwinning in een oefenduel tegen eersteklasser Levante. Coach Patrick Wachel maakte achteraf dan ook een positieve evaluatie op van de stage en acht zijn ploeg klaar voor het bekerduel van vanavond tegen KAA Gent. De wedstrijd gaat van start om 20.30 uur, de winnaar verovert een ticket voor de halve finale.

Daarnaast kregen ook elf Anderlechtse dames een oproepingsbrief in de bus voor de Red Flames. Die komen op maandag 5 februari samen in Tubeke voor een gezamenlijke training. Tine De CaignyLaura De NeveLaura DelooseHeleen JaquesLenie OnziaCharlotte TisonElke Van GorpElla Van KerkhovenJustine VanhaevermaetAline Zeler en Sarah Wijnants behoren tot de selectie. Ook Doris Bacic (Kroatië), Yekaterina Gokhman (Rusland) en Rachel Cuschieri (Malta) behoren tot hun respectievelijke nationale selecties.