Belangrijke overwinning op Gent

#ANDGNT

RSC Anderlecht trad zondagavond in het kader van de 24e speeldag van de Pro League aan tegen KAA Gent in het Lotto Park. In vergelijking met de reis naar Mechelen van afgelopen donderdag, vervingen Luis Vazquez en Yari Verschaeren respectievelijk Kasper Dolberg en Théo Leoni in de basisopstelling. De jonge Nunzio Engwanda stond voor het eerst op het wedstrijdblad. Paars-wit won nipt na een stevige strijd met de Buffalo's. Het was de eerste overwinning van RSCA tegen KAA Gent sinds vijf jaar en meteen ook de eerste drie punten van 2024.

Anderlecht had een goed eerste kwartier, maar slaagde er niet in om kansen te creëren, met uitzondering van een zwak schot op doel van Yari Verschaeren. De bezoekers kwamen geleidelijk terug in de wedstrijd. De wedstrijd was in evenwicht, pas na een half uur kwamen er iets meer openingen. Een mooie actie van Thorgan Hazard, in combinatie met Yari Verschaeren, stelde Luis Vázquez bijna in staat om de score te openen. De lage inzet van Tarik Tissadouli ging net naast. Even later probeerde Thorgan Hazard het vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot ging net naast. Vlak voor rust beging Tsuyoshi Watanabe (net terug van de Asian Cup) een overtreding op Mario Stroeykens in het strafschopgebied, Anders Dreyer zette de penalty om. 1-0 voor Sporting.

In de tweede helft ging KAA Gent op zoek naar de gelijkmaker, een mooi schot van Daisuke Yokota vloog net naast het doel van Kasper Schmeichel. Onze ploeg antwoordde met een mooie actie onder leiding van Yari Verschaeren en Anders Dreyer, die Luis Vázquez niet kon afmaken nadat hij werd geblokt door Tsuyoshi Watanabe. Een andere poging van Thorgan Hazard ging net naast. Anders Dreyer waagde ook een poging, maar zijn schot verraste Daniel Schmidt niet. Een paar minuten voor tijd redde Kasper Schmeichel knap op een inzet van Omri Gandelman. Uit een rebound van een corner in de blessuretijd loste Julien De Sart een krachtig schot waar onze Deense doelman dit keer niets aan kon doen, maar het doelpunt van de middenvelder werd door de VAR geannuleerd voor een eerdere overtreding. Ondanks een laatste stormloop van Gent bleven de drie punten in de Brussel.