Minister De Crem bezocht het veiligheidsdispositief tijdens #ANDGNT

Vandaag, zondag 21/04/2019 heeft Minister Pieter De Crem een bezoek gebracht aan het veiligheidsdispositief in het kader van de wedstrijd RSC Anderlecht – KAA Gent. Dit bezoek vond plaats naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Standard Luik – RSC Anderlecht van 12/04/2019 en ter voorbereiding van een overleg dat de Minister organiseert op 02/05/2019 betreffende de controlemechanismes in de Belgische voetbalstadions.

“Ik bedank Minister De Crem voor zijn bezoek”, zegt Marc Coucke. “Het bewijst dat hij, net als wij, bezorgd is om de veiligheid in en rondom voetbalstadions. Het was een zeer waardevol onderhoud voor beide partijen. En ik ben ervan overtuigd dat we, samen, naar een nog mooiere en veiligere voetbalbeleving kunnen streven.”

Minister De Crem kwam informeren naar het veiligheidsdispositief in en rond het stadion. Hij werd ontvangen worden door Voorzitter Marc Coucke, vertegenwoordigers van de club en de politie en kreeg toelichting bij de veiligheidsmaatregelen.

“Het doel van mijn bezoek was om te luisteren naar alle betrokken partijen en de mensen te ontmoeten die van elke voetbalmatch een feest maken”, aldus Minister de Crem. “We danken RSC Anderlecht voor de ontvangst en rondleiding.”

Daarnaast kwam hij zijn steun betuigen aan de stewards, politiemannen en ander veiligheidspersoneel die zich wekelijks inzetten om duizenden voetbalfans in alle veiligheid naar de match te laten kijken.

Lees verder