RSCA en YouthStart geven 20 kanszoekende jongeren duwtje in de rug

 YouthStart

De voorbije weken vonden 20 Brusselse jongeren opnieuw aansluiting met het professionele leven via een YouthStart training die plaatsvond in het Lotto Park. In het kader van ‘Tous Mauves’, het inclusieprogramma van Sporting met presenting partner Telenet, werkten de jongeren een project uit waarin ze vertrokken vanuit hun passies, dromen en talenten.

Tous Mauves

Tous Mauves is het inclusieprogramma van RSC Anderlecht en partner Telenet. Het programma wil sociaal kwetsbare jongeren binnen en buiten Brussel kansen bieden om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Die jongeren worden bereikt dankzij een samenwerking met sterke partnerorganisaties.

Binnen Tous Mauves ligt de klemtoon op 5 inclusiepijlers:

  • Gender-inclusie: steeds meer meisjes doen voetballen 
  • Digitale inclusie: de digitale kloof verkleinen 
  • Sportieve inclusie: voetbal en sport faciliteren voor iedereen 
  • Professionele inclusie: de integratie van jongeren op de arbeidsmarkt versnellen 
  • Educationele inclusie: toegang tot aanvullend onderwijs en ontwikkeling van competenties

YouthStart

YouthStart geeft kanszoekende jongeren - jongeren zonder een job of diploma - een kickstart met een gratis training gedurende meerdere weken waarin ze hen klaarstomen voor een nieuwe uitdaging. Als één van de partnerorganisaties binnen het Tous Mauves programma zet paars-wit hiermee samen met YouthStart in op de pijler professionele inclusie, om de integratie van jongeren op de arbeidsmarkt te versnellen.

Een inspirerende training in het Lotto Park

RSC Anderlecht ontving YouthStart en haar jongeren in het Lotto Park voor een reeks intensieve trainingen. Tijdens zo’n trainingen kruipen de jongeren in de huid van een ondernemer en ontdekken ze zo zichzelf, de maatschappij, hun talenten en waar ze in de toekomst naartoe willen.

Het Lotto Park vormde de afgelopen weken een unieke setting om met een gekwalificeerde coach en persoonlijke begeleiding aan de slag te gaan. Medewerkers van RSC Anderlecht gaven de jongeren een sessie over de marketing- en communicatiewerking van de club en namen als juryleden deel aan de eindpresentaties.

Meer dan 20 jongeren ontvingen het felbegeerde certificaat uit de handen van hun persoonlijke coaches en gaven zo een kickstart aan hun toekomst. Met een rugzak vol nieuwe inzichten en een flinke dosis motivatie trokken de aanwezige jongeren de deuren van het Lotto Park achter zich dicht. Niet definitief weliswaar, enthousiast gaven ze aan binnenkort ook plaats te nemen in de tribunes om paars-wit vooruit te stuwen.

Lees hier alles over Tous Mauves

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.