Nieuwe fanzone aan tribune 3

RSCA maakt werk van een nieuwe fanzone en extra sanitair in tribune 3. Er zal zo’n 1500 vierkante meter extra binnenruimte bijkomen die de wedstrijdbeleving van een groot deel supporters naar een hoger niveau tilt. De voorbereidende werken zijn reeds begonnen, de opening is voorzien voor volgend seizoen.

Het Lotto Park is iedere thuiswedstrijd tot de nok gevuld. Duizenden supporters staan op de wachtlijst voor een abonnement of grijpen naast een afzonderlijk ticket. 

Los van de inherente limieten wat betreft de capaciteit van het stadion is er ook onvoldoende ruimte voor drank- en eetvoorzieningen en sanitaire ruimtes voor supporters. Dat bleek ook uit een bevraging van RSCA eerder dit seizoen.

Dat wil de club voor volgend seizoen aanpakken met een nieuwe fanzone en bijkomend sanitair in tribune 3. Concreet zal er zo’n 1000 vierkante meter binnenruimte voor bars bijkomen. Hier kunnen supporters van tribunes 2 en 3 voor, tijdens en na de match terecht voor drank, snacks en ambiance. De bars zullen toegankelijk zijn via een hoofdingang langs de buitenzijde en via een ingang langs de tribunezijde. Ook de outdoor zone zal een visuele upgrade krijgen.

Daarnaast wordt in tribune 3 ook een gloednieuwe sanitaire ruimte gebouwd van zo’n 500 vierkante meter. Die biedt plaats aan een 30-tal zit-toiletten en 40 urinoirs. De sanitaire capaciteit wordt zo gevoelig verhoogd.

De voorbereidende werken van deze renovaties zijn reeds gestart. De club streeft ernaar de werkzaamheden grotendeels uit te voeren tijdens het tussenseizoen, waardoor supporters er vanaf het seizoen 2024-2025 van zullen kunnen genieten.

Lees verder