Doelpuntloos gelijkspel tegen KAA Gent

Zondagavond stond voor RSCA en KAA Gent de vijfde speeldag van Play-Off I op het programma. De Buffalo’s kwamen op bezoek in het Astridpark. Beide ploegen pakten hun eerste punt in deze play-offs na een doelpuntloos gelijkspel.

Het eerste woord was voor Francis Amuzu. Hij waagde zijn kans na een mooie individuele actie, maar zijn poging ging naast. Enkele momenten later zette Ciske goed voor op Yari Verschaeren die voor doel opdook, maar net niet bij de bal kon. De Gentenaars lieten van zich spreken na een halfuur spelen met een poging van Chakvetadze die voorlangs mikte. Veel grote kansen volgden er niet meer in de eerste helft.

De tweede helft dan, met meteen een vrije trap voor Gent. Jonathan David zocht het openingsdoelpunt, maar zijn bal ging net over doel. Ook de vrije trap van Sven Kums even later zorgde voor dreiging. Doelman Thomas Kaminski heerste echter in zijn doelgebied en neutraliseerde het gevaar. Na een uur spelen was het tot twee keer toe bijna raak voor paars-wit. Francis Amuzu zag zijn schot eerst geblokt door de doelman, maar Yannick Bolasie dropte het leer aansluitend voor doel, waar een aanstormende Yari Verschaeren op de lat trapte. In de 83ste minuut waren het de bezoekers die er heel dichtbij waren. Bezus sneed naar binnen en knalde op de paal. De bal verdween vervolgens bijna in doel via de achterkant van Didillon, maar de Franse doelman kon net op tijd verhinderen dat de bal over de lijn ging. Zo eindigt deze wedstrijd zoals ze begonnen was: 0-0.

RSCA: Didillon, Najar, Lawrence, Bornauw, Milic, Trebel (86’ Kayembe), Kums, Amuzu (72’ Santini), Saelemaekers (86’ Zulj), Verschaeren & Bolasie

KAA Gent: Kaminski, Souquet, Verstraete, Chakvetadze (58’ Dompé), Sorloth (60’ Bezus), David, Yaremchuk (90’ Kvilitaia), Asare, Bronn, Esiti & Derijck