Academie RSC Anderlecht omgedoopt tot ‘RSCA Belfius academy’

Vincent Kompany keert na dertien jaar terug naar de club die hem opleidde. RSC Anderlecht stelde hem vandaag voor als speler-manager. Hij is hét uithangbord van de jeugdacademie van RSC Anderlecht. En die academie kreeg vandaag een nieuwe naam: ‘RSCA Belfius academy’.

Kompany keert na dertien jaar afwezigheid terug naar de club van zijn hart met een missie: RSC Anderlecht terugbrengen waar het thuishoort. En dat zal hij doen met een accent op de ontwikkeling van jeugdspelers.

“Met Vincent halen we een jeugdproduct terug dat het gemaakt heeft bij de Europees top. Voor onze jonge spelers is hij een leider en voorbeeld, waar ze naar kunnen opkijken en veel van zullen leren”, aldus Sportief Directeur Michael Verschueren. “We willen in de toekomst nog meer de kaart van de jeugd trekken. En Vincent is de man die we nodig hebben om dit te verwezenlijken. Hij beseft als geen ander het belang van een goede jeugdopleiding.”

Vincent Kompany is dan ook hét uithangbord van de succesvolle jeugdacademie van RSC Anderlecht. In zijn kielzog volgden een groot aantal talenten, zoals Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Yari Verschaeren en vele anderen. En de volgende generaties staan klaar! De toppers van de toekomst worden in de jeugdacademie van Neerpede gevormd.

En die academie kreeg vandaag een nieuwe naam. Voorzitter Marc Coucke en CEO van Belfius Marc Raisière inaugureerden de ‘RSCA Belfius academy’.

Belfius en RSC Anderlecht slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van jeugdspelers

RSC Anderlecht en Belfius gaan voor een engagement op lange termijn. Als 100% Belgische bank-verzekeraar ligt de ondersteuning van jong Belgisch talent Belfius nauw aan het hart. “Dit partnership past perfect bij ons DNA”, zegt Marc Raisière, CEO van Belfius. “Eén van onze waarden is ‘talenten kansen geven’. We streven dat voluit na binnen én buiten Belfius. Wat we willen realiseren in de ‘RSCA Belfius academy’ in de Brusselse regio sluit, vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid, dan ook naadloos aan bij onze steun aan de jeugdwerking van andere Belgische voetbalploegen. De kracht van talent kent geen grenzen.”

Samen met RSC Anderlecht wil Belfius, met de medewerking van vermogensbeheerder Candriam, jonge spelers helpen doorgroeien tot een nieuwe topgeneratie waarop België fier kan zijn. Temeer omdat de ‘RSCA Belfius academy’, zowel sportief als maatschappelijk, jong talent uit alle lagen van de bevolking voluit kansen biedt om te groeien en mee te bouwen aan de Belgische samenleving.  

 “RSC Anderlecht en Belfius zijn een perfecte match: Belgisch, inspirerend en met aandacht voor jong talent”, voegt RSC Anderlecht Voorzitter Marc Coucke toe. “De jeugdwerking is een belangrijke strategische pijler voor de club. Met de komst van Vincent Kompany willen we nog meer inzetten op de jeugd. En dat kan mede dankzij het engagement van Belfius. Samen zullen we de jeugd van RSC Anderlecht in al zijn diversiteit steunen en de kansen bieden die het verdient.”

Het nieuwe logo van de ‘RSCA Belfius academy’ siert vanaf vandaag het toegangsgebouw van het trainingscentrum in Neerpede. De naam zal ook zichtbaar zijn langs de oefenvelden, net als Belfius en Candriam.

Belfius nieuwe main partner van RSC Anderlecht

RSC Anderlecht verwelkomt Belfius als nieuwe partner. De jeugdwerking, die tot nu geen specifieke main partner had, is een strategische top prioriteit voor de club. Uit onze gesprekken met de huidige main partners bleek dat zij hun focus op andere delen van de club willen behouden. We bedanken hen dan ook voor hun blijvende steun aan de eerste ploeg.

We zijn erg blij dat we vanaf vandaag met de hulp van Belfius de pijler ‘jeugd’ verder kunnen ontwikkelen. Net als verschillende andere sportieve en culturele initiatieven krijgt RSC Anderlecht vanaf nu dus de steun van verschillende sponsors uit dezelfde sector.

Lees verder