2024 in stijl afgetrapt op de Academy Kick-Off

Academy Kick-Off

Zondagmiddag tekenden spelers, ouders en stafleden van onze Academy present in de Kinepolis voor een kick-off evenement van het jaar 2024. Meteen de ideale gelegenheid om kennis te maken met de vernieuwde structuur van onze Academy.

Maar liefst 500 mensen gingen in op de uitnodiging van Academy Director Mikkel Hemmersam, CEO Sports Jesper Fredberg, Head of Football Henk Mariman & Head of Talent and Innovation Peter Verbeke. Tijdens een infosessie van ruim anderhalfuur werd de nieuwe structuur voorgesteld, de plannen voor de toekomst toegelicht en een antwoord geformuleerd op de belangrijkste vragen van de aanwezige ouders en spelers.

Aan de hand van verschillende statistieken en video’s werd het belang van onze Academy nogmaals onderstreept. Gemiddeld haalden vorig jaar maar liefst 7 Neerpede-spelers de selectie van het eerste elftal, stonden er minstens 4 spelers Made in Neerpede in de basis en maakten een totaal van 35 jeugdspelers minuten in het profvoetbal in de Challenger Pro League (Futures) of de Pro League.

De club zal steeds trouw blijven aan de fundamentele filosofie en de cruciale rol van onze jeugdopleiding. De nieuwe structuur is er dan ook op geënt om het toonaangevend karakter van onze Academy te vrijwaren én te verstevigen. Een boodschap die zijn effect niet miste bij het massaal opgedaagde publiek in de Kinepolis.