RSCA - West Ham: huldiging Legends 1976 en Remco Evenepoel

remco

Donderdag staat er met de komst van West Ham United FC naar het Lotto Park een mooie affiche op het programma. Een Europees duel met een bijzondere geschiedenis. In 1976 won onze club de Europa Cup II tegen de Engelsen uit West Ham en behaalde het zo een eerste Europese trofee in de roemrijke geschiedenis van Royal Sporting Club Anderlecht. 

West Ham legends & Remco

Daarom zal de club donderdag, samen met onze supporters, de spelers uit 1976* huldigen voor de wedstrijd. Aan de fanshop kan je ook terecht voor een unieke sjaal in het kader van deze Europese wedstrijd.

En dat is niet alles, want ook de kersverse wereldkampioen wielrennen en de winnaar van de Ronde van Spanje Remco Evenepoel zal voor de aftrap in de bloemetjes gezet worden. Remco, een kind van het paars-witte huis, zal eveneens voor de aftrap op het veld gehuldigd worden. 

  • Gezien de UEFA-protocollen zullen de twee huldigingen plaatsvinden vanaf 18u30, een kwartier voor de aftrap. Neem dus zeker op tijd plaats in het stadion om zowel de helden uit het verleden als de jonge Belgische ster van het wielrennen te eren. 

Parkings & openbaar vervoer

  • Het stadion is te bereiken met het openbaar vervoer via metrostation Sint-Guido/Saint-Guidon. Om de mobiliteit rond het stadion ook op een weekavond vlot te laten verlopen, is er een akkoord gevonden met het winkelcentrum Westland Shopping. Supporters zullen vanaf 17u30 kunnen parkeren aan Westland Shopping. Vóór dat uur is de parking door de openingsuren van het winkelcentrum nog niet toegankelijk. 
  • Supporters kunnen ook terecht op de Interparking Bordet aan het Erasmusziekenhuis (Mijlenmeersstraat, 1070 Anderlecht) om vervolgens de metro te nemen naar het stadion (metrolijn 5 richting Herrmann-Debroux, afstappen aan Sint-Guido/Saint-Guidon). Ook de parking P&R COOVI/CERIA (Josse Leemanslaan 110, 1070 Anderlecht) is een goede optie om je wagen te parkeren en vervolgens je weg te vervolgen via metro. De parking van Decathlon is niet beschikbaar.

Alle praktische info vind je op rsca.be/WestHam.

* Arie Haan, Jean Thissen, Peter Ressel, Michel De Groote en Michel Lomme bevestigden hun komst. Frankie Vercauteren en Hugo Broos verblijven in het buitenland en zijn verhinderd, net zoals Jacky Munaron, Gilbert van Binst en Jan Ruiter. RSCA zal uiteraard ook een eerbetoon brengen aan de overleden helden zoals Rob Rensenbrink, François Van der Elst, Jean Dockx, Ludo Coeck en toenmalig trainer Hans Croon.

 

Lees verder