RSCA Retro: Bart Goor bezorgt RSCA nederlaag in Genk

Komend weekend trekt Paars-Wit naar KRC Genk. In het seizoen 1996-1997 verloor RSCA met 3-2-cijfers op Limburgse bodem dankzij Bart Goor, de linkspoot die toen nog voor Genk speelde.

Op de 28ste speeldag maakte RSC Anderlecht, met coach Johan Boskamp aan het roer, de verplaatsing naar KRC Genk. Paars-Wit kende een kwakkelend seizoen en zou uiteindelijk pas vierde worden in de eindrangschikking, en dat was mede te wijten aan een 3-2-nederlaag tegen de blauw-witten op 22 maart 1997.

De winnende treffer voor de thuisploeg kwam toen van de voet van Bart Goor, die zijn debuutseizoen bij Genk beleefde. Eerder brak de Kempenaar door in de eerste ploeg van KFC Verbroedering Geel, maar in het seizoen 1996-1997 verdedigde hij de Genkse kleuren. Zijn goede prestaties in Limburg bleven - mede dankzij zijn 3-2 tegen RSCA - niet onopgemerkt, waardoor de toen 24-jarige Goor naar het Astridpark gehaald werd. Daar zou de linkermiddenvelder uiteindelijk in twee passages uiteindelijk uitgroeien tot een van de steunpilaren.

Goor voetbalde tussen 1997 en 2001 in het Constant Vanden Stockstadion en maakte zo onder meer de legendarische campagne in de UEFA Champions League mee. Hij verzilverde die sterke prestaties en vertrok naar Hertha Berlijn. Nadat hij in het seizoen 2004-2005 nog bij Feyenoord voetbalde, maakte Goor een terugkeer bij RSC Anderlecht. Hij veroverde er onder meer nog de Beker van België in 2008 vooraleer hij in de winter van 2009 de overstap maakte naar Germinal Beerschot. Goor klokte bij RSCA na zijn twee passages uiteindelijk af op 231 officiële wedstrijden, met daarin 34 doelpunten en een resem assists. Maar die kwamen er dus allemaal pas nadat hij Paars-Wit eerst een 3-2-nederlaag bezorgd had in 1997...

Lees verder