Play-Off I Preview: Standard

De laatste ploeg uit Play-Off I die we vooraf belichten, is Standard. De Luikenaars wonnen afgelopen weekend nog de finale van de Beker van België tegen KRC Genk.

Voor Standard was het tot de laatste speeldag bibberen om hun deelname aan Play-Off I te kunnen verzekeren. Door op het veld van KV Oostende een 2-0-achterstand om te buigen in een 2-3-zege bleven ze dan toch nog nipt concurrenten KV Kortrijk en Antwerp voor in de strijd om het allerlaatste ticket. Met een 15 op 21 schaarden ze zich nog net bij de top zes, waar ze beginnen met 22 punten - zes minder dan Paars-Wit. In de onderlinge duels hielden RSCA en de Luikenaars over de hele lijn gezien in evenwicht. In de competitie won RSCA thuis met 1-0, op Sclessin werd het 3-3 na een hattrick van Sofiane Hanni. Tussendoor stonden beide ploegen al tegenover elkaar in een tumultueuze bekerwedstrijd, waarin Standard met 0-1 aan het langste eind trok. De duels in Play-Off I zullen telkens tijdens een midweekspeeldag plaatsvinden. Op woensdag 18 april trekt Paars-Wit richting Sclessin, op donderdag 10 mei vormt het Astridpark het decor voor de clash tussen beide rivalen.

De Luikenaars zagen vlak voor het einde van de reguliere competitie hun topschutter Orlando Sá (10 doelpunten) nog vertrekken richting de Chinese hoogste klasse. Paul-José Mpoku, de oudere broer van Albert Sambi Lokonga, is zo met zijn 5 treffers voorlopig de productiefste Luikenaar in de competitie voor Razvan MarinChristian Luyindama en Renaud Emond (elk 4 doelpunten). Statistisch gezien legt de teruggekeerde Mehdi Carcela nog wat straffere cijfers voor, hij zit in zes competitiewedstrijden aan 2 doelpunten en 3 assists.

Lees verder