Neerpede bij beste Europese jeugdopleidingen

Volgens het CIES Football Observatory behoort de jeugdopleiding van paars-wit tot de Europese top.

Het Zwitsers onderzoeksbureau CIES Football Observatory publiceerde vandaag een studie over de jeugdopleidingen van alle Europese clubs. CIES wilde op een objectieve manier meten hoe succesvol die opleidingen zijn. Daarbij bekeek het onder andere hoeveel wedstrijden spelers uit de opleiding speelden op het hoogste niveau, in welke competities ze die wedstrijden speelden en hoe oud ze zijn. Zo kwamen ze tot een gewogen score per club.

In de algemene kwaliteitsranking staat paars-wit op een indrukwekkende twaalfde plaats. Bekijk je het aantal wedstrijden dat jongeren in de vijf Europese topcompetities (La Liga, Premier League, Serie A, Ligue 1 en de Bundesliga, nvdr) mogen spelen, staan de in Neerpede opgeleide jongeren zelfs op nummer één van alle Europese clubs, met 12 actieve spelers. Het gaat om Dennis Praet, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Wout Faes, Jérémy Doku, Sebastiaan Bornauw, Nathan de Medina, Dodi Lukebakio, Orel Mangala, Daam Foulon, Romelu Lukaku en Alexis Saelemaekers. Een straf compliment voor de RSCA Belfius Academy in Neerpede!

De volledige studie van het CIES Football Observatory vind je hier.

"Dit is een mooi compliment voor de voorbije jaren en voor waar de Academy vandaag staat, maar we kunnen zeker nog beter. We analyseren constant wat we nog beter kunnen doen en zullen blijven investeren in de jeugdopleiding. Het blijft het plan van RSCA om met onze zelf opgeleide spelers successen te behalen en hen daarna in sterkere competities te zien schitteren."

 

Peter Verbeke, Sports Director

Lees verder