Alonzo Engwanda verlaat RSCA aan het einde van het seizoen

Alonzo Engwanda (21) zal Sporting aan het einde van het seizoen verlaten. Na 14 mooie jaren bij de club heeft Alonzo gekozen voor een nieuwe uitdaging. RSC Anderlecht en FC Utrecht hebben een akkoord bereikt over een definitieve overgang aan het einde van dit seizoen.

Alonzo begon zijn avontuur op Neerpede in 2010. Als lid van een talentvolle generatie (met Zeno Debast, Mario Stroeykens, Roméo Lavia en Nils De Wilde), groeide de middenvelder uit tot een speler die geprezen werd door zijn jeugdtrainers voor zijn mentaliteit en werkethiek.

Afgelopen zomer maakte Alonzo zijn professionele debuut tijdens de openingswedstrijd van de RSCA Futures Challenger Pro League tegen Deinze. Een succesvol seizoen volgde, met kwalificatie voor de Promotie Play-offs als hoogtepunt.

Aan het begin van het seizoen 2023/24 promoveerde Marink Reedijk Alonzo tot aanvoerder van de RSCA Futures. Een rol die hij met glans vervulde door de jongste spelers van de kern onder zijn hoede te nemen, waaronder zijn jongere broer Nunzio.

Alonzo zal het huidige seizoen nog afmaken bij de RSCA Futures met twee hoofddoelen: in de Challenger Pro League blijven en als beste U23-team eindigen.