"Er is genoeg kwaliteit om te wisselen indien nodig"

Felice Mazzù

Zaterdag neemt RSCA het om 16:00u op tegen Cercle in het Jan Breydelstadion. Coach Felice Mazzù beantwoordde vrijdagmiddag de vragen van de pers. 

Beginnen deed Mazzù met een stand van zaken op het vlak van blessures. Sergio Gómez hervatte de groepstrainingen deze week maar is nog niet speelklaar voor de wedstrijd van dit weekend. “De medische staf heeft uitstekend gewerkt met Sergio, hij zal de selectie versterken van zodra hij 100 procent fit is.” Ook voor Killian Sardella, die sinds vrijdag weliswaar opnieuw met de groep meetraint, en Marco Kana komt deze speeldag nog te vroeg. 

De coach is op zijn hoede voor de verplaatsing naar Brugge. “Cercle is een tegenstander die sinds de komst van coach Thalhammer met een enorme pressing en intensiteit speelt. Het aantal punten dat ze behaald hebben in die periode, zegt genoeg. Het is gewoon een erg goede ploeg.”

Mazzù blikte ook kort vooruit naar de match in de derde voorronde van de Conference League. RSCA trekt volgende week naar het Estse Paide Linnameeskond. “Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is over de reis. Het kwaliteitsverschil met de Armeense tegenstanders is moeilijk in te schatten (de twee duels leverden een 0-0 gelijkspel op, waarna Paide het haalde met penalties,red.). Ik weet wel dat Paide al verder gevorderd is in hun competitie en dus al meer ritme heeft dan de tegenstander uit Armenië. Een reis naar Armenië zou ook iets vermoeiender geweest zijn voor de spelers, zeker omdat we ook meteen opnieuw een competitiewedstrijd spelen op zondag (tegen Seraing, red.). Maar ik ben nu nog niet bezig met de Europese match, ik ben geconcentreerd op de wedstrijd van deze zondag tegen Cercle.”

De coach gaf ook aan dat het drukke programma in augustus ook kansen zal bieden aan enkele andere spelers. “Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg kwaliteit is om op de juiste momenten de nodige veranderingen door te voeren.”

Lees verder