"Efficiëntie komt met vertrouwen"

Felice Mazzù

Coach Felice Mazzù nam daags voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem plaats in de perszaal. Qua selectie zit de coach met een aantal kopzorgen. Zoals eerder gecommuniceerd, zijn Benito Raman, Julien Duranville en Marco Kana nog geblesseerd. Daarbij komt dat ook Hannes Delcroix en Killian Sardella twijfelachtig zijn voor morgen.

Na de nipte 0-1 nederlaag tegen Club Brugge weigerde de coach in negativisme te vervallen. “Het resultaat is natuurlijk teleurstellend. Maar de groep is er zich van bewust dat de wedstrijd tegen Club Brugge een van de beste prestaties was van dit seizoen. Qua intensiteit, qua loopacties, qua verticaliteit. We moeten daarop verder bouwen. Maar natuurlijk leeft er een bepaalde frustratie wanneer we niet beloond worden met de nodige punten.”

Bekijk de video op MAUVE TV

Mazzù wil dezelfde attitude zien van zijn spelers, donderdag tegen Zulte Waregem. “Ik zal de groep pushen om hetzelfde niveau te halen, want ik ben ervan overtuigd dat we met dezelfde intensiteit dit soort wedstrijden zullen winnen.” In de perszaal werd aangehaald dat paars-wit wel degelijk veel kansen creëerde in de wedstrijden die het verloor, tegen Charleroi en Club Brugge. En dat efficiëntie misschien wel het grootste werkpunt is. “Ik weet niet meer welke trainer het zei deze week, maar op efficiëntie kan je moeilijk werken. Uiteraard wordt er op training gewerkt op de aanvallende patronen en de afwerking, maar efficiëntie komt vooral met vertrouwen. En misschien waren we tegen Brugge wel efficiënter geweest mét doellijntechnologie (lacht). Maar het was een scheidsrechterlijke beslissing en die moeten we respecteren.”

De prestaties van Kristian Arnstad gaan ook niet onopgemerkt voorbij. “Kristian zet inderdaad grote stappen vooruit. Hij is een echte top prof. Hij heeft ook de kwaliteiten om niet ten onder te gaan in wedstrijden waar het minder goed loopt of waarin we met fases gedomineerd worden. Hij speelt met vertrouwen, met veel intensiteit en veel volume. Hij heeft nog veel marge, maar we zijn tevreden over zijn evolutie.”

Lees verder