"Aan ons om de oplossingen te vinden tegen Gent"

FELICE MAZZU

Donderdag neemt RSC Anderlecht het alweer op tegen KAA Gent voor de uitgestelde vijfde speeldag in de competitie. Coach Felice Mazzù nam woensdagmiddag plaats in de perszaal voor een vooruitblik. 

De coach duidde eerst de beschikbaarheid van sommige spelers. “Majeed Ashimeru traint met de groep, weliswaar nog steeds met een verband rond de knie. Hij is er nog niet helemaal, maar hij staat dicht bij een selectie.” Nieuwe aanwinst Moussa N’Diaye trainde vandaag mee voor het eerst met de groep. “Maar ik wil de zaken niet overhaasten, het is niet opportuun om hem nu al te selecteren.”

Coach Mazzù gaf wel al aan wat de supporters mogen verwachten van Moussa. “Het is een explosieve speler met veel dynamiek en techniek. Hij kan ons zeker ook iets bijbrengen in de duels, dat hebben we vandaag ook al gezien op training. Moussa is bij Barcelona gevormd, dus hij kan ons zeker iets bijbrengen. Zowel centraal in de defensie als op de linksachter.” 

BEKIJK DE VIDEO OP MAUVE TV

Coach Mazzù kwam ook nog even terug op de nederlaag tegen Union. “Uiteraard had ik liever een ander resultaat en een andere prestatie gezien. We hebben simpelweg niet de nodige ingrediënten gebracht om een resultaat te behalen. De spelers die ik wisselde aan de rust, moeten dit niet als een sanctie interpreteren. Een speler als Marco Kana had ook al een gele kaart en sommigen hadden ook de lange wedstrijd tegen Young Boys nog in de benen.” 

Over naar de wedstrijd tegen KAA Gent dan. Felice Mazzù zal donderdag zijn 300ste wedstrijd in de hoogste klasse spelen. Maar 1 coach die vandaag actief is in de Jupiler Pro League, heeft meer ervaring op de teller, en dat is Hein Vanhaezebrouck. “Iedereen kent Hein, met zijn charisma en zijn belang voor onze competitie. Het is zeker een van de beste trainers van België en het zal aan ons zijn om de oplossingen te vinden.”

Lees verder