"Ik voel veel positieve energie"

Felice Mazzù

Vrijdagmiddag blikte hoofdcoach Felice Mazzù een eerste keer vooruit naar het eerste duel van de Pro League, aanstaande zondag tegen KV Oostende in het Lotto Park.

De coach haalde meteen aan dat de honger groot is. “We hebben er veel zin in, je ziet dat de groep niet kan wachten om aan de officiële competitie te beginnen. We hebben vertrouwen getankt maar ook lessen getrokken uit de goede galamatch tegen Olympique Lyon. Natuurlijk moet je altijd sereen en kalm blijven na een vriendschappelijke wedstrijd, maar uiteraard houden we er een positief gevoel aan over.”

Ook de ontvangst door de supporters in het stadion heeft de coach deugd gedaan. “Je voelde inderdaad de positieve sfeer in het stadion. De ontvangst van de fans getuigt van respect en dat apprecieer ik. Het was een mooi moment voor mij.”

Of de groep er fysiek helemaal staat voor het begin van de competitie? “Die vraag zal ik pas na enkele wedstrijden kunnen beantwoorden. Het was een zware voorbereiding, de spelers hebben af en toe afgezien. Ik ben tevreden over de voorbereiding, maar de context van de competitie is altijd anders.“

De coach ging ook nog in op vragen over doelman Bart Verbruggen. “Bart heeft besloten om bij de club te blijven. Ik heb met hem nog gesproken deze morgen en hij is gelukkig met die beslissing. En wij zijn dat uiteraard ook, want hij is een groot talent.”

De coach gaf ook al mee dat zowel Killian Sardella, Marco Kana als Sergio Gómez nog niet helemaal wedstrijdfit zijn en de selectie voor de opener tegen KV Oostende niet zullen halen. Amir Murillo is nog drie wedstrijden geschorst.

BEKIJK DE VIDEO OP MAUVE TV

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.