Bosman, Kooiman en Dewolf eregasten

Op 28-jarige leeftijd streek Wim Kooiman in 1988 neer bij Sporting. Hij kwam over van Cercle Brugge, waar hij 8 jaar lang gespeeld had. Als kapitein van de Vereniging veroverde hij een Beker van België, na een gewonnen finale tegen Beveren in… het Astridpark, onder het toeziend oog van Constant Vanden Stock. Wim beleefde 6 mooie seizoenen bij RSCA. Hij speelde 151 matchen en was goed voor twaalf doelpunten. Een mooi periode waarin hij drie keer kampioen werd, twee keer de beker won en in de ploeg stond in onze laatste Europese finale (Göteborg, 1990). In 1994 werd Wim betrokken in de transfer van Josip Weber. Zo keerde hij terug naar Cercle, waar hij na nog eens vier seizoenen zijn carrière afsloot. De Nederlander heeft in totaal meer dan 400 matchen op het hoogste niveau gespeeld en verblijft nog altijd in ons land.

In 1991 kreeg Wim Kooiman bij paars-wit het gezelschap van een ervaren Johnny Bosman. Het jeugdproduct van Ajax (vijf seizoenen, 126 matchen, 77 goals, een titel, twee bekers en een Beker voor Bekerwinnaars) kende niet alleen in Amsterdam mooie successen, maar ook bij KV Mechelen (twee seizoenen, 61 matchen, 34 goals, één Europese Super Cup) en PSV (één seizoen, 30 matchen, 11 goals en één titel). Bij RSCA dikte hij zijn palmares nog wat meer aan. Na in totaal 156 matchen (vijf seizoenen), veroverde Johnny drie opeenvolgende titels, een beker en twee topschutterstitels. Hij scoorde in totaal 71 keer voor Sporting. Als Nederlands international (30 matchen, 17 goals) maakte hij deel uit van het Oranje dat het EK 1988 won in Duitsland. Na zijn passage in het Astridpark zette hij vanaf 1996 zijn carrière voort bij FC Twente en AZ om uiteindelijk af te klokken op 522 matchen en 251 gemaakte doelpunten!

Deze twee Nederlandse toppers krijgen zondag het gezelschap van een derde legende: ook Michel Dewolf maakt zijn opwachting in het Lotto Park. Laten we hen alle drie de warme ontvangst geven die ze verdienen!

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!