"Stabiliteit is het codewoord"

Onze coach Vincent Kompany sprak de pers toe voor het duel tegen KV Mechelen.

Zo goed als de volledige kern is beschikbaar voor de wedstrijd tegen KV Mechelen, meldde de coach. Ook Benito Raman, die voor de wedstrijd tegen Standard nog kampte met wat hinder, trainde deze week voluit mee. “Hoedje af voor de mensen binnen de club die ervoor zorgen dat we op dat vlak, ook in covid-tijden, relatief rustige tijden beleven”, gaf de coach een pluim aan de medische en sportieve staff.

Gevraagd naar de transferplannen deze winter, herhaalde de coach dat stabiliteit het kernwoord is. “Ook op lange termijn heeft de club al aangegeven dat de stabiliteit in de spelerskern van groot belang is voor de toekomst. Dat is ook wat onze rivalen doen.”

Ook de nieuwe rol van Thomas Vermaelen, die als assistent-coach aan de slag gaat bij de Rode Duivels, kwam ter sprake. “Eerst en vooral: wat een prachtige carrière. Ik heb altijd met Thomas meegevoeld omdat hij ook vaak geblesseerd was maar toch altijd teruggekomen is. Hij heeft nog bij Barcelona gespeeld, op het laatste EK erg goed gepresteerd,... Op dat vlak is Thomas een groot talent en een voorbeeldige prof geweest. Als assistent van Roberto Martinez zal hij veel leren, maar ook veel kunnen bijbrengen bij de Rode Duivels. Ik kan niet genoeg lof hebben voor Thomas, op en naast het veld.”

Lees verder