Weekend recap

Zoals elke week, kwamen ook dit weekend de RSCA Futures, de RSCA Women en RSCA Futsal in actie. De drie ploegen wonnen hun wedstrijd van het weekend. Hieronder vind je een overzicht van de meest memorabele momenten uit elke match. Op het menu: een dubbel van Lucas Stassin, drie punten in Genk voor de dames en prachtige doelpunten in de zaal.

RSCA Futures

Ondanks een gelijkmaker net na de rust, hebben onze RSCA Futures niet echt moeten vrezen voor de punten. Al snel kwamen ze tegen SL16 in Luik op voorsprong dankzij een prachtig doelpunt met de hak van Killian Sardella. Net na de rust kwamen de bordjes gelijk door een kopbal van de Rouches. Maar Lucas Stassin zorgde voor de drie punten dakzij een pentaltydoelpunt en een echte spitsengoal om de overwinning te verzekeren. Door de overwinning staan de Futures na zeven speeldagen gedeeld eerst in de Challenger Pro League.

RSCA Women

De RSCA Women trokken naar Genk voor de 5de speeldag van de Lotto Super League. Sporting moest al meteen achtervolgen na een doelpunt van Racing in de elfde minuut van de wedstrijd. Maar paars-wit trok de scheve situatie helemaal recht, en won dankzij doelpunten van Minnaert, Jacobs en Thornton (2x) de wedstrijd uiteindelijk met 2-4. De RSCA Women kennen zo een perfecte start van de competitie met vijf overwinningen in even veel wedstrijden.

RSCA Futsal

In Roosdaal stond de allereerste thuiswedstrijd in de competitie van RSCA Futsal op het programma. Die won paars-wit overtuigend met 11-1 tegen Krijnen-Malle. En hoe. Fits, Rescia en co maakten enkele parels van doelpunten. Een goede voorbereiding van de Futsal Champions League die binnen enkele weken op de planning staat.