Winnaars "Player of the Season" bekend

POTS2023

Het seizoen 2022/2023 was er een van hoogtes en laagtes. Strafschoppen verwijderd van een Europese halve finale, en mooie momenten afgewisseld met grote teleurstellingen in de competitie. De RSCA Women speelden kampioen, en bij de Futures toonde een nieuwe generatie talenten van paars-wit zich voor het eerst aan de buitenwereld in de Challenger Pro League

Zoals elk seizoen, gingen we op zoek naar de spelers en speelster die dit seizoen kleur gaven. Fans konden hun stem uitbrengen in drie categorieën:

  • Player of the Season
  • Young Player of the Season
  • Female Player of the Season

"Player of the Season" : Bart Verbruggen

De stemmen zijn geteld en niemand minder dan Bart Verbruggen werd massaal door jullie verkozen tot onze Player of the Season. Met 36% van de stemmen werd hij de overduidelijke nummer 1 van onze poll. Hij laat op deze manier Zeno Debast (29% van de stemmen) en Jan Vertonghen (19% van de stemmen) achter zich. Van een mooie top 3 gesproken.

Bart kwam in het midden van het seizoen tussen de palen te staan en maakte meteen indruk. In amper 17 wedstrijden van de Jupiler Pro League wist hij jullie te overtuigen van zijn klasse. Zijn reddingen op cruciale momenten werden duidelijk gesmaakt. Ook in de Croky Cup pakte hij z’n moment, tijdens de penalty’s tegen Lierse bezorgde hij Paars-wit de overwinning en konden we doorstoten naar de volgende ronde. Maar voor Bart kwamen de hoogtepunten van het seizoen ongetwijfeld uit de Conference League. Tijdens de penaltyreeks tegen Ludogorets in het Lotto Park kroonde hij zich tot matchwinnaar door drie opeenvolgende strafschoppen te redden. Ook in Villarreal, in de volgende ronde van de Conference League, was onze Nederlandse goalie uitmuntend. Bart pakte daar uit met de ene redding na de andere. Met als uiteindelijke apotheose de overwinning op Villarreal.

Proficiat met de Player of the Season award, Bart. Een mooie erkenning voor al je prestaties tijdens het vorige seizoen.

"Female Player of the Season" : Sarah Wijnants

Bij de RSCA Women werd het bovenaan in het klassement een spannende nek-aan-nekrace. Uiteindelijk werd het Sarah Wijnants (21%) die met de prijs van Female Player of the Season mocht gaan lopen. Ze eindigt zo net boven Marie Minnaert (19%) en Laura De Neve (13%). 

Voor Sarah was het haar vijfde seizoen bij Sporting en ze kon dat bekronen met ook haar vijfde titel op rij. Daarnaast liegen haar statistieken er niet om. Met 15 goals en 18 assists had ze een belangrijk aandeel in het succes van de RSCA Women dit seizoen. 

Gefeliciteerd met de prijs van Female Player of the Season, Sarah.

"Young Player of the Season" : Lucas Stassin

Wat een seizoen voor de RSCA Futures. Onze Young Mauves kregen de kans om zich voor de allereerste keer te tonen in de Challenger Pro League. Ze schopten het tot de Promotion Play-offs en eindigde het seizoen uiteindelijk op een 6e plaats.

Ook bij de RSCA Futures gingen we op zoek naar de speler van het jaar, de Young Player of the Season. Met die prijs ging Lucas Stassin lopen. Hij haalde het voor Théo Leoni en Noah Sadiki. Lucas was goed voor zo’n 15 doelpunten in de Challenger Pro League en eindigde daarmee in de top 3 van de topschutterstand. 

Proficiat Lucas met de award van Young Player of the Season.

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.