"Ik verwacht geen perfectie, maar wel een goeie prestatie"

Press conference before #GNKAND

Na een lange WK-break en de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach, hervat Royal Sporting Club Anderlecht woensdag het seizoen. Op het programma staat de cruciale bekerwedstrijd in en tegen KRC Genk. Deze wedstrijd wordt meteen ook het officiële debuut van Brian Riemer als hoofdcoach bij RSC Anderlecht. Onze coach nam dinsdag plaats in de perszaal van het Lotto Park om vooruit te blikken.

“Deze wedstrijd is meteen een goeie test voor ons. We spelen tegen het beste team van het seizoen tot dusver. De statistieken spreken voor zich: KRC Genk is al 20 wedstrijden ongeslagen, als je de vriendschappelijke wedstrijden meetelt. We zullen ons dus meteen kunnen meten met een erg goed team.”

“Of het team fysiek al helemaal klaar is om mijn spelsysteem toe te passen? Dat zullen we zien. We staan er goed voor, maar het vraagt altijd wat tijd als je de speelstijl verandert en andere dingen moet implementeren. Ik ben geen magiër: wat we hier willen bereiken, zal wat tijd vragen. Maar dat sluit niet uit dat we snel de nodige stappen willen zetten en dat ik elke match wil proberen winnen.”

“Wat ik gezien heb sinds ik hier ben, stemt me hoopvol. Er zijn natuurlijk een paar spelers die nog maar net terug zijn van het WK en die ik nog niet zoveel in actie heb kunnen zien op training. We zitten nog in een vroeg stadium van wat we willen bereiken, de wedstrijd van morgen zal op dat vlak heel leerrijk zijn. Maar ik ben hier nu twee weken en ik heb al veel positieve elementen gezien. Ik verwacht niet dat alles al perfect is morgen, maar ik verwacht wel een goeie prestatie, veel inzet, en een team dat er alles aan doet om ons te laten doorstoten in de Beker. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot morgen.”

 

Lees verder