“We zullen vooral op mentaal vlak de kwalificatie moeten binnenrijven” 

FELICE MAZZU

Donderdagavond zal de terugwedstrijd van de play-offronde uitmaken of RSC Anderlecht naar de groepsfases van de UEFA Europa Conference League. Coach Felice Mazzù en kapitein Hendrik Van Crombrugge stonden woensdagnamiddag de pers te woord aan de vooravond van deze belangrijke wedstrijd in een vol Lotto Park.  

Naast Adrien Trebel (schouderblessure) en Julien Duranville is iedereen beschikbaar voor de clash tegen de Zwitsers van donderdagavond. “Ook Majeed Ashimeru trainde vandaag weer gewoon mee met de groep”, aldus de coach. 

Ook Mazzù weet dat de kwalificatie ook na de 0-1 zege in Bern allesbehalve een feit is. “De taak is allesbehalve simpel. We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld in Bern, maar iedereen heeft ook gezien dat de tegenstander veel kwaliteiten heeft. We zullen vooral op mentaal vlak present moeten tekenen en de wedstrijd aanvangen alsof het 0-0 is. We moeten ons eigen spel spelen en in eventuele moeilijkere momenten van de wedstrijd de nodige intelligentie en maturiteit aan de dag leggen.” 

De coach gaf ook aan tevreden te zijn over de defensieve stabiliteit van de groep, met 5 clean sheets in 7 wedstrijden. “Dat is niet evident, zeker aangezien de spelers zich hebben moeten aanpassen aan een nieuw systeem sinds het begin van het seizoen. Dat is een pluim op de hoed van de staf maar vooral de verdienste van de spelers zelf. Ik ben daar erg tevreden over.” 

Ook Hendrik Van Crombrugge, die morgen zijn 100ste wedstrijd in paars-wit speelt, beseft het belang van de wedstrijd van donderdagavond. “Natuurlijk ben ik fier om aan 100 wedstrijden te komen voor deze grote club. Maar het collectief belang is wat telt: de kwalificatie voor een Europese groepsfase is belangrijk voor de supporters, voor de club, voor de staf en voor deze spelersgroep.” 

“De uitschakeling vorig jaar tegen Vitesse is niet te vergelijken met de situatie waarin we ons nu bevinden. Vorig jaar waren we nog erg zoekende en moesten we erg veel nieuwe spelers inpassen. We hebben dit seizoen ook wel het nieuwe systeem naar onze hand moeten zetten, maar dat is al vrij goed gelukt. De staf heeft op korte tijd een goeie dialoog weten opzetten met de spelersgroep, het beste bewijs daarvan zijn de resultaten op het veld. Nu is het kwestie om consistentie te vinden en dit ritme vol te houden.” 

“We zijn er ons ten volle van bewust dat het morgen een erg belangrijke, maar ook erg moeilijke match wordt. We moeten dus nederig en kalm blijven en niet nodeloos extra druk op deze groep leggen.” 

Lees verder