Voorstelling van Silkeborg IF

SILKEBORG

Silkeborg IF is de club uit het gelijknamige Deense stadje van zo'n 50.000 inwoners. Het werd éénmaal Deens landskampioen in 1994 en wist in 2001 de Deense beker te winnen. In Denemarken is het de club die het vaakst naar de hoogste divisie is gepromoveerd, maar ook het vaakst degradeerde. Toen het vorig seizoen opnieuw naar de Deense Superliga promoveerde bleef Silkeborg echter ver weg van de degradatieplaatsen. De promovendus wist te verrassen in een 4-3-3 met aanvallend en verzorgd voetbal over de grond. Het productieve aanvallende trio - Nicolai Vallys , Sebastian Jørgensen and Nicklas Helenius (foto) - werd in de Deense pers gedoopt tot "VHS", naar analogie met "MSN" of "BBC". Zo eindigde de revelatie op de derde plaats, na FC Kopenhagen en Midtjylland. Nicolai Vallys (Brondby) en Rasmus Carstensen (KRC Genk) zagen hun succesvolle seizoen verzilverd met een transfer. De rest van de ploeg werd behouden.

Dit seizoen staat Silkeborg op een voorlopige vijfde plaats in in de Deense competitie. Het begon sterk, maar kon de laatste vier competitiewedstrijden niet meer winnnen. In de groepsfase van de Conference League begon Silkeborg met twee nederlagen tegen paars-wit en West Ham, maar het wist de dubbele confrontatie tegen FCSB twee keer met liefst 5-0 te winnen. Vorige week verloor Silkeborg met 1-0 op West Ham. Het heeft zo voorlopig zes punten, ééntje meer dan Sporting. Coach Kent Nielsen beschikt over een nagenoeg fitte kern. Enkel Niclas Holm Pedersen en Gustav Dahl zijn geblesseerd.

Jysk Park is een mulitfunctioneel stadion dat in 2017 werd afgewerkt. Opvallend is het synthetische veld en de verschillende kleuren van alle zitjes, die moeten bij lage opkomst het stadion voller doen lijken. Het bevat alle moderne faciliteiten en biedt plaats aan zo'n 10.000 toeschouwers.

Lees verder