U16: Tweede gelijkspel in China goed voor kwalificatie

Op de Youth International Challenge Cup Shanghai speelde paars-wit voor de tweede keer op rij gelijk. Het werd opnieuw 2-2, dit keer tegen het Braziliaanse Paranaense. De tegenstander domineerde de eerste helft. Hun enthousiasme vertaalde zich in een dubbele voorsprong. Onze jongeren konden weinig inbrengen tegen het spel van de Brazilianen, die amper onder druk kwamen. Een uitschakeling leek dus in de maak.

Coach Nouredinne Moukrim eiste tijdens de pauze een duidelijke reactie van zijn team. Die boodschap werd goed opgepikt. Op aangeven van Lucas Stassin probeerde Samuel Tshifunda paars-wit meteen weer in de match te brengen. De Braziliaanse doelman antwoordde echter met een mooie redding. Die redding inspireerde een verdediger even later om ook zijn handen in de strijd te gooien. Alleen leidt dat in de rechthoek tot een penalty en daar weet Romeo Lavia wel raad mee. Met de aansluitingstreffer op het bord, gaf Sporting vervolgens alles om de situatie helemaal recht te zetten. Enock Agyei en Romeo Lavia kregen mooie kansen, maar het was Mario Stroeykens uiteindelijk die voor de verlossing zorgde door een nieuwe strafschop, opnieuw na handspel, om te zetten.

RSCA komt dus met de schrik vrij in China. Nu volgt er even rust. Zondag wacht de halve finale.

De selectie van RSCA: AGYEI Enock, BORECKI Krystian, DEWAELE Maxim, EECKHOUT Joachim, HERSSENS Arno, KIREEV Maxim, LANTAKI Wassim, LAPAGE Amando, MORENO MADRID Matteo, NONGE BOENDE Joseph, ROTTIERS Noé, SADIKI Noah Junior, STASSIN Lucas, VANHOUTTE Timon, STROEYKENS Mario, LAVIA Romeo, MBANGULA TSHIFUNDA Samuel, GODTS Mika & DEBAST Zeno

De staf: Noureddine Moukrim (coach), Olivier Lavry (physical coach), Frédéric Weerlitzer (kine), Rudi Van Ginderdeuren (begeleider), Filip De Smedt (begeleider) & Bruno Clerbout (sociale cel)

De website van het toernooi: http://yiccfootball.com

Lees verder