Ook voor Zeno Debast blijft de toekomst mauve!

Bij het begin van de herfstvakantie kreeg jeugdtalent Zeno Debast niet alleen een goed rapport in de RSCA Belfius academy, hij ondertekende er vandaag ook zijn eerste echte contract voor 3 seizoenen bij paars-wit. Debast is net 16 jaar geworden. Hij is een loepzuiver jeugdproduct van RSC Anderlecht. Sinds zijn zevende is hij op de academie opgeleid tot een polyvalente voetballer.

“Zeno is een laat-mature speler, die de jongste maanden bij de U18 van RSCA enorm veel progressie heeft gemaakt”, zo weet directeur opleidingen Jean Kindermans. “Hij kan zowel centraal achterin als op het middenveld spelen. Hij heeft twee goeie voeten, speelt met overzicht en met veel rust aan de bal.”

Afgelopen zomer maakte Debast nog deel uit van de U16 van RSCA die het gerenommeerde YICC-jeugdtornooi in China hebben gewonnen. Debast en zijn ploeg versloegen Wolverhampton in de finale met 2-1. Nu krijgt hij dus de kans om verder te ontwikkelen bij Anderlecht.

“Als Zeno zich op deze manier blijft doorzetten, dan is hij een wissel op de toekomst. Er komen nu enkele cruciale jaren aan en net daarom is het goed dat eigen opgeleide jonge spelers voor Anderlecht blijven kiezen. Het is de club van zijn hart, hij voelt zich goed omringd en weet dat hij hier mogelijkheden zal krijgen”, treedt sportief directeur Michael Verschueren zijn jeugdcollega bij.

Succes Zeno!

Lees verder