4 op 6 voor onze U16 in China

De nacht van woensdag op donderdag namen de U16 het op tegen de Kashima Antlers op de Youth International Challenge Cup Shanghai. Het werd een puntendeling. Tijdens de opwarming zongen de Japanners hoe ze nooit opgeven en ze hielden woord: tot twee keer toe kwamen ze terug van een achterstand.

Mario Stroeykens opende snel de score op aangeven van Enock Agyei. Daarna volgde er een karrenvracht kansen voor paars-wit, terwijl doelman Timothy Vanhoutte aan de overkant amper bedreigd werd. Toch viel er na de eerste drankpauze een Japans doelpunt. Kyosuke bracht de wedstrijd, op het scorebord dan toch, opnieuw in evenwicht.

Na de rust kregen we opnieuw Brussels eenrichtingsvoetbal te zien, van hoog niveau. De 2-1 kwam van de voet van aanvoerder Romeo Lavia, die een penalty omzette na een overtreding op Joseph Boende. En hoewel de 3-1 nadien in de lucht hing, maakte Kumazawa er na een balverovering tegen de gang van het spel in 2-2 van. Een zeer gevleid gelijkspel.

Na deze ontgoocheling komt het er nu op aan snel de pagina weer om te slaan, want komende nacht staat de partij tegen het Braziliaanse Athletico Paranaense al op het programma.

De selectie van RSCA: AGYEI Enock, BORECKI Krystian, DEWAELE Maxim, EECKHOUT Joachim, HERSSENS Arno, KIREEV Maxim, LANTAKI Wassim, LAPAGE Amando, MORENO MADRID Matteo, NONGE BOENDE Joseph, ROTTIERS Noé, SADIKI Noah Junior, STASSIN Lucas, VANHOUTTE Timon, STROEYKENS Mario, LAVIA Romeo, MBANGULA TSHIFUNDA Samuel, GODTS Mika & DEBAST Zeno

De staf: Noureddine Moukrim (coach), Olivier Lavry (physical coach), Frédéric Weerlitzer (kine), Rudi Van Ginderdeuren (begeleider), Filip De Smedt (begeleider) & Bruno Clerbout (sociale cel)

De website van het toernooi: http://yiccfootball.com

Lees verder

Embedded thumbnail for RSCA steunt zorgverleners in Brussel
Video
Vandaag overhandigde RSCA CEO Karel Van Eetvelt, in naam van RSCA en haar fans, 70.000 euro aan de zorgverleners van de Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) in Brussel.