RSCA Retro: Sonko voorkomt Brugse zege in Astridpark (2000)

Een clubicoon is hij nooit geworden, maar de Gambiaan Edrissa Sonko zorgde er wel voor dat zijn enige treffer ooit voor RSCA wel een belangrijke was.

Edrissa Sonko speelde in zijn thuisland voor Real de Banjul toen Paars-Wit hem er in 1999 kwam wegplukken. De Gambiaan was amper 19 jaar toen hij in het Astridpark belandde, waar hij meteen met zware concurrentie af te rekenen had. De jonge aanvaller moest het opnemen tegen namen als Jan KollerTomasz Radzinski en Oleg Iachtchouk. Een seizoen later vertrok Sonko al opnieuw, richting het Nederlandse Roda JC, maar niet voordat hij één belangrijke treffer wist te scoren.

Op zondag 6 februari 2000 kwam Club Brugge op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion. Vital Borkelmans zette de Bruggelingen na 68 minuten op voorsprong, waardoor coach Aimé Anthuenis besloot om de Gambiaanse aanvaller in de strijd te gooien. Voor Sonko was het zijn tweede invalbeurt voor Paars-Wit, nadat hij vier weken eerder al in de slotseconden mocht opdraven tegen Excelsior Moeskroen. Nog geen tien minuten nadat hij op het veld was gekomen, schoot Sonko na een knappe actie de gelijkmaker beheerst voorbij de Brugse doelman Dany Verlinden. Zijn eerste wapenfeit werd echter ook meteen het laatste, want Sonko raakte niet verder dan nog vier (korte) invalbeurten bij Paars-Wit - al mocht hij op het einde van het seizoen wel mee de landstitel vieren. Nadat hij richting Roda JC vertrok en daar zeven seizoenen voetbalde, speelde Sonko ook nog in Griekenland, Engeland, Cyprus en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!