3-0 overwinning tegen Cercle

RSCA - CERCLE

Paars-wit pakte woensdagavond de drie punten tegen Cercle. Een goed resultaat waardoor Sporting aan de leiding blijft. Maar het was een succes waar helaas ook het verlies van een van onze trouwe supporters mee gepaard ging.

Zoals gebruikelijk zette Cercle Brugge ons team vanaf het begin onder druk. We moesten ongeveer tien minuten wachten op de eerste doelpoging van Anders Dreyer, wiens schot naast ging. Beide teams verloren daarna redelijk wat balbezit. Afgezien van schoten van Zeno Debast en Mario Stroeykens, waren er aanvankelijk geen grote kansen. Tot op het halfuur. Toen dribbelde Théo Leoni zijn weg door de defensie van de tegenstander en versloeg hij Warleson voor de eerste keer. 1-0. Slechts twee minuten later zette Kasper Dolberg Anders Dreyer alleen voor doel om de voorsprong te verdubbelen. Helaas moest de Deense winger even later geblesseerd plaatsmaken voor Francis Amuzu. Amuzu was al snel gevaarlijk, maar zijn voorzet vloog net naast. De stand bij rust was 2-0.

Kasper Schmeichel werd aan het begin van de tweede helft geblesseerd vervangen door Colin Coosemans. Het was de allereerste officiële wedstrijd van onze tweede doelman in onze kleuren. Nadat Sporting de wedstrijd een minuut of tien had gedomineerd, profiteerde Théo Leoni van een fout van keeper Warleson om de stand op 3-0 te brengen. De twee coaches wisselden vervolgens duchtig, ongetwijfeld met het oog op het duel dat ze aanstaande zondag om 16.00 uur opnieuw tegen elkaar zullen spelen in het Jan Breydelstadion. Moussa N'Diaye maakte aan het einde van de wedstrijd zijn rentree op het veld na een lange afwezigheid door blessureleed. Daarna waren de kansen schaars. De drie punten bleven dus in de hoofdstad.