RSCA Retro: Dennis Praet scoort eerste competitiegoal (2012)

Slaagt iemand er zondag in om zijn eerste competitietreffer voor RSCA te scoren tegen KAA Gent? In 2012 deed Dennis Praet dat tijdens een 5-0-zege.

Tegenwoordig maakt de nu 23-jarige Dennis Praet het mooie weer bij het Italiaanse Sampdoria, maar tussen 2011 en 2016 speelde de middenvelder 182 wedstrijden in het paars-witte shirt. In zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van RSCA was Praet meteen goed voor twee assists en een doelpunt in de Beker van België, in de competitie verzamelde hij zeven invalbeurten. Het seizoen erop, in 2012-2013, veroverde hij zijn plaatsje in de ploeg en volgde ook zijn eerste competitiedoelpunt.

Op de dertiende speeldag van dat seizoen ontving Paars-Wit KAA Gent in het Astridpark. Praet startte op zijn geliefkoosde positie, vlak achter diepe spits Tom De Sutter. Die laatste opende na twintig minuten de score, Praet verdubbelde die voorsprong vijf minuten later. Uiteindelijk zouden Tom De Sutter, Massimo Bruno en Oleksandr Iakovenko de score nog aandikken tot 5-0. Dennis Praet zou RSCA vier jaar later uiteindelijk verlaten met in totaal 139 wedstrijden, 20 doelpunten en 29 assists op de teller in de Jupiler Pro League.

Lees verder