RSCA dit weekend in actie op de Future Cup

Atlético Madrid, Boca Juniors en PSG. Dat zijn de drie kleppers die onze U17-selectie zullen bekampen komend weekend op de Future Cup, het prestigieuze jeugdtoernooi dat Ajax dit seizoen voor de 10e keer organiseert. RSCA neemt voor de 9e keer deel.

Moise Kean (Juventus), Matthijs de Ligt (Ajax), Riqui Puig (FC Barcelona), Mauro Icardi (Inter), Marcus Rashford (Manchester United)… Allemaal maakten ze destijds hun opwachting op de Future Cup. In 2011 werd Dennis Praet (nu bij Sampdoria) zelfs uitgeroepen tot speler van het toernooi. Dat was ook het jaar dat RSCA de trofee voor het eerst in de wacht sleepte.

Ons jong talent won het toernooi in totaal al drie keer. Telkens ging Ajax voor de bijl in de finale. In 2011 werd het 1-0, in 2013 werd het 2-0 met Nabil Jaadi (nu bij Dinamo Boekarest) als speler van het toernooi. In 2015 won paars-wit pas in de penaltyreeks na een 0-0. De finale in 2016, dit keer tegen Arsenal (0-0), werd dan weer verloren na penalty’s. Ajax (5x), Anderlecht (3x) en Arsenal (1x) zijn de enige clubs die tot nog toe de Future Cup konden winnen.

Vorig jaar eindigde de generatie van Yari Verschaeren & co op de derde plaats. Wat wordt het deze editie? Zaterdag om 13u30 staat de eerste wedstrijd op het programma tegen Atlético Madrid. Om 16u volgen dan de Zuid-Amerikanen van Boca Juniors. Op zondag wordt er om 14u afgetrapt tegen PSG.

Twee ploegen stoten door naar de halve finale, die gepland staat op paasmaandag om 11u15. De finale is voorzien om 16u15. De andere groep, met daarin dus de ploegen die we eventueel kunnen treffen op maandag, bestaat uit titelverdediger Ajax, runner-up Juventus, Tottenham Hotspur en het Japanse Sagan Tosu.

Come On Young Mauves!

Adres: Sportcomplex De Toekomst, Borchlandweg 18, 1114 BD Amsterdam-Duivendrecht

Lees verder