Persconferentie Brian Riemer & Anders Dreyer

Brian Riemer & Anders Dreyer

Coach Brian Riemer sprak de pers toe voor de wedstrijden tegen SVZW en Seraing. Ook onze nieuwste aanwinst Anders Dreyer nam voor de eerste keer het woord.

Eerst trotseerde de coach Brian Riemer het traditionele vragenvuur voor de wedstrijden tegen Zulte Waregem en Seraing. Hij bevestigde dat Lior Refaelov en Julien Duranville nog niet inzetbaar zijn voor de wedstrijd van woensdag. 

Zullen de komende twee wedstrijden bepalend zijn voor de rest van het seizoen?  "Ik wil ons hele seizoen niet beoordelen op één of twee wedstrijden. We zullen aan het einde van de reguliere fase wel zien. We zijn begonnen in een erg moeilijke situatie, met veel punten achterstand. Dat proberen we nu goed te maken. We werken elke dag hard op training en in de wedstrijd om die achterstand te verkleinen. Soms heb je ook niet alles in de hand, zoals in de wedstrijd tegen Union waar we na 6 minuten plots met tien man stonden. Ik neem het wedstrijd per wedstrijd, maar ik doe mijn uiterste best om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Dan zullen we zien in hoeverre we alle verloren punten sinds het begin van dit seizoen kunnen goedmaken."

"Uiteraard is er bij een club als Anderlecht altijd druk om je wedstrijden te winnen. We hebben een zeer goed gevoel over morgen, er is zelfvertrouwen na het punt in Brugge en we kunnen niet wachten om terug te keren naar Lotto Park en deze wedstrijd aan te vangen. We willen de wedstrijd domineren, zowel met als zonder de bal. Wat de selectie betreft, hebben we verschillende profielen ter beschikking, vooral op het middenveld."

De wedstrijd tegen Zulte Waregem zal vanwege de incidenten in Standard achter gesloten deuren gespeeld moeten worden. "We zullen onze fans morgen enorm missen. Mijn eerste ervaring in het Lotto Park, tegen Union, was ongelooflijk. Ik heb het al eerder gezegd: we hebben veruit de beste supporters van het land. Ze zullen enorm gemist worden. Maar we hebben één taak. En dat is om een goede prestatie af te leveren en te winnen. Dat er geen supporters zijn om ons aan te moedigen, mag geen excuus zijn. Ons doel is hetzelfde.”

Na de coach nam onze nieuwe aanwinst Anders Dreyer (24) het woord. De Deense winger kwam zondag over van FC Midtjylland. Coach Brian Riemer liet weten dat hij nog niet meteen in de basiself gedropt zal worden. "Anders stond al op onze radar toen ik nog bij Brentford aan de slag was. We zijn er toen niet in geslaagd om hem aan ons te binden, dus toen Jesper me twee weken geleden benaderde, wist ik dat dat dit een buitenkans was. We halen een speler binnen die doelkansen kan creëren, die zelf beslissend kan zijn, maar die ook uitblinkt in het beter maken van zijn teamgenoten. Anderzijds moeten we beseffen dat Anders uit een lange winterstop komt en nog maar net begonnen was aan de voorbereiding in Denemarken. We moeten dus een beetje geduld hebben, hij traint nog maar twee dagen met ons mee."

Anders Dreyer: "Het was voor mij een heel gemakkelijke keuze, toen ik twee weken geleden hoorde dat RSCA geïnteresseerd was. Dit is een grote club, we weten allemaal dat de drie sterren op de badge niet voor de lol zijn. Als jonge Deense speler ken je RSCA goed. Ik heb al enkele wedstrijden bekeken en ik ben er zeker van dat het team dat we nu opbouwen zeer competitief kan zijn. Ik kijk ernaar uit. Ik ben gewend aan druk, dus hopelijk kan ik snel een impact maken. Ik voel me goed in vorm en mijn conditie is vrij goed. Maar zoals de coach zei, ik moet me ook aanpassen aan de spelers om me heen en de manier waarop ze spelen. Dus ik hoop er zo snel mogelijk klaar voor te zijn."

Lees verder