"Onze supporters waren ongelooflijk tegen Charleroi"

Morgenavond is Excel Moeskroen te gast in het Astridpark. Hoewel de Henegouwers nog geen punten konden rapen, onderschat Hein Vanhaezebrouck hen niet. Dat zei hij op de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd. "Men mag niet te negatief over hen zijn, ze hebben zeer moeilijke wedstrijden achter de rug. Moeskroen heeft al tegen Antwerp en Club Brugge gespeeld. Ze incasseerden vier goals, dat is evenveel als Anderlecht. Ze kregen niet veel kansen tegen maar verloren die twee wedstrijden wel, terwijl ze volgens mij telkens een punt konden pakken. Moeskroen heeft een solide ploeg met een goede organisatie."

Verder was er ook meer nieuws over de blessure van Elias Cobbaut, die tijdens het duel met Charleroi afgelopen zondag zijn enkel verzwikte. "Elias heeft geen breuk opgelopen, er is alleen schade aan de ligamenten. Hij is minstens zes weken buiten strijd, afhankelijk van hoe snel zijn revalidatie verloopt. Dat is spijtig voor hem, en voor ons. Het is zijn eerste grote blessure. En dat in zijn eerste jaar bij een nieuwe club, nadat hij goed gestart was en in de ploeg stond. Maar dat zijn dingen die je als speler meemaakt tijdens je carrière."

Naast de 1-2-overwinning heeft de coach nog iets anders onthouden van de wedstrijd op Mambourg. "De supporters waren ongelooflijk. Ze waren met 2.000 heb ik gehoord, nog nooit zag ik zoveel bezoekende fans op Charleroi. Nochtans was het niet altijd perfect, er zat wat afval in het spel, maar dat heb ik bij onze supporters niet gehoord. Je ziet dat er iets leeft in Anderlecht en dat de supportersschare zich erachter zet. Ik hoop dat ze dat morgen tegen Moeskroen opnieuw tonen, net zoals tegen Oostende."

Lees verder