Belangrijke zege op Charleroi (1-3)

Zondag trok Sporting naar Mambourg voor de 25e speeldag van de Pro League. De enige wijziging ten opzichte van de overwinning tegen KAA Gent van afgelopen weekend was Kasper Dolberg, die Luis Vázquez verving voorin. Killian Sardella, Thomas Delaney en Ludwig Augustinsson maakten nog geen deel uit van de selectie. RSC Anderlecht won verdiend met 1-3 dankzij een owngoal en doelpunten van onze spitsen, Kasper Dolberg en Luis Vázquez.

RSC Anderlecht ging meteen goed van start. Het eerste schot van Thorgan Hazard ging maar net naast. Een paar minuten later was het een strakke voorzet van opnieuw Thorgan Hazard, na een actie van Louis Patris en Mario Stroeykens, die verdediger Jules Van Cleemput onfortuinlijk in z’n eigen doel duwde. 0-1 was het gevolg. De thuisploeg kwam daarna beter in z’n spel en voerde de druk op, maar kwam weinig echt in gevaar voor het doel van Kasper Schmeichel. Na een half uur was het opnieuw de bedrijvige Thorgan Hazard die profiteerde van een snel uitgespeelde inworp en Kasper Dolberg perfect kon aanspelen. De Deense spits werkte uitstekend af en kon zo zijn elfde competitiedoelpunt scoren: 0-2. Net voor de rust kon Charleroi toch nog de nul van scorebord vegen. Een doelpunt van Achraf Dari: 1-2 was de ruststand.

In de tweede helft controleerde paars-wit het spel goed en waren er geen uitgesproken kansen voor beide partijen. Luis Vázquez en Théo Leoni kwamen in het veld voor Kasper Dolberg en Yari Verschaeren na ongeveer een uur spelen. Scheidsrechter Erik Lambrechts moest nadien ook het veld verlaten, hij kon niet meer verder nadat hij een bal in het aangezicht had gekregen van Thorgan Hazard. Deze onderbreking bracht weinig verandering in de wedstrijd, waarvan het tempo al vrij laag was.. Anders Dreyer profiteerde bijna van de eerste grote kans in de tweede helft, maar kwam niet tot scoren nadat hij Hervé Koffi omspeelde. De Deen dwong echter wel een hoekschop af. Die nam hij zelf voor zijn rekening. Dreyer schilderde het leer op de voet van Luis Vázquez, die met een prachtig en krachtig schot voor de 1-3 zorgde. In de extra tijd moest Kasper Schmeichel nog een fraaie redding verrichten op een kopbal van Nadhir Benbouali.