Nmecha en Bruun Larsen kleuren EK U21, Hahn maakt debuut voor Suriname

Internationals aan het feest: Nmecha en Bruun Larsen kleuren EK U21, Hahn maakt debuut voor Suriname

Maar liefst 14 spelers kregen een paar weken geleden een oproepingsbrief van hun nationale team in de bus. Hoe verging het deze Brusselaars in het buitenland?

  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday Newsletter van maandag 5 april. Schrijf je hier in om als eerste dit soort artikels te ontvangen.

Albert Sambi Lokonga kreeg zijn eerste oproepingsbrief voor de Rode Duivels, maar hij kwam net als Yari Verschaeren niet in actie tijdens de wedstrijden tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Wel aan het feest in de interlands waren ex-Anderlechtenaren Romelu Lukaku (een goal tegen Wales en Tsjechië), Jeremy Doku (1 goal en 2 assists tegen Wit-Rusland) en Dennis Praet (1 goal en 1 assist tegen Wit-Rusland). Ex-Sportingboys Youri Tielemans en Leander Dendoncker vormden tegen Wales en Tsjechië het centrale middenveld en mochten ook tegen Wit-Rusland invallen.

Bij Oekraïne mocht Bogdan Mychailichenko 90 minuten meespelen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan, terwijl Josh Cullen de volledige wedstrijd speelde tegen Servië (3-2 winst). Onze nummer 8 stond ook in de basis in het verrassende verlies tegen Luxemburg (0-1), maar werd toen gewisseld. In de oefenwedstrijd tegen Qatar viel de Ier kort voor tijd in.

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan maakte Amir Murillo de 90 minuten rond voor Panama tegen Barbados. In het onderlinge duel tussen de Verenigde Staten en Jamaica (4-1, gespeeld in Oostenrijk) kwamen Matt Miazga en Kemar Lawrence niet in actie. In de oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland was die eerste wel 90 minuten titularis. Warner Hahn maakte tot slot zijn debuut voor Suriname. Tegen de Kaaimaneilanden werd hij na 73 minuten vervangen, enkele dagen later stond hij tegen Aruba (6-0) wel 90 minuten tussen de palen.

EK U21

Bij het Europees kampioenschap onder 21 werd de voorbije week de groepsfase afgewerkt. Denemarken kroonde zich tot groepswinnaar na drie overwinningen. In alle drie die wedstrijden kwam Jacob Bruun Larsen in actie, in de 3-0 overwinning tegen Rusland opende hij zelfs de score.

In de achtste finales komen ze het Duitsland tegen van Lukas Nmecha. Onze Oosterburen, met Nmecha als onbetwiste titularis, wonnen tegen Bulgarije (0-3) en speelden gelijk tegen Nederland (1-1) en Roemenië (0-0). In de eerste twee wedstrijden kwam onze spits tot scoren.

De Belgische U21 tot slot wist zich niet te kwalificeren voor dit EK, maar Marco Kana, Anouar Ait el Hadj, Lucas Lissens en Killian Sardella werkten afgelopen week in Genk wel een trainingskamp af met hun leeftijdsgenoten.

Lees verder