11 (tot nog toe) goed bewaarde geheimen over Warner Hahn

Warner Hahn

Net voor het jaareinde vervoegde de 28-jarige Nederlandse doelman Warner Hahn de rangen van RSCA. Ziehier 11 geheimen die je nog niet wist over de nieuwe goalie van Anderlecht.

 1. Waarom Warner keeper geworden is

Tijdens zijn jeugd speelde Warner ook basketbal maar al zijn vrienden voetbalden. “Ik wou meedoen, maar de enige vrije plek was in doel. Sindsdien ben ik altijd tussen de palen blijven staan.”

 1. Positief maar ongeduldig

Zijn eigen woorden: “Mijn grootste kwaliteit is mijn positiviteit. Anderzijds ben ik wel ongeduldig.”

 1. Wat hem motiveert

Clean sheets zijn Warners drijfveer: “Even belangrijk als een goal voor een spits. Goals verhinderen, dat is voor mij een mentale opkikker.”

 1. Zijn favoriete spelers

Zijn favoriete keeper is Gianluigi Buffon. “Zo’n lange carrière op hoog niveau, daar heb ik het grootste respect voor.” Bij de veldspelers kijkt hij vooral op naar de carrière van zijn landgenoot Patrick Kluivert.

 1. Arsenal, Ajax, RSCA ...

Toen hij 16 was, kon hij rekenen op interesse van grote clubs zoals Arsenal, maar toch is RSCA nu pas zijn eerste buitenlandse club. Daar zegt Warner dit over: “Ik kon ook naar Ajax, en met hun uitstekende jeugdopleiding hoef je helemaal niet naar het buitenland. Ik heb daar mijn jeugdjaren doorgebracht en dat is me prima bevallen. Die ervaring heeft mij doorheen mijn carrière geholpen. Ik heb ook wel wat blessureleed gehad waardoor de stap naar het buitenland er niet gekomen is. Maar ik ben wel heel blij met mijn overstap naar Anderlecht nu. Het is een grote naam met heel wat prestige in Europa. Alles is hier ook heel professioneel en tot in de puntjes geregeld. Dat ik mag samenwerken met een grote naam zoals Kompany, is ook mooi meegenomen. Daar kijk ik echt naar uit.”

 1. De lob van Michel Vlap

Michel Vlap en Warner Hahn hebben in het verleden al samen gespeeld. Ooit kon Vlap een mooie lobgoal maken tegen AZ-doelman Bizot dankzij een tip van Warner Hahn. De anekdote gaat als volgt: “Het was mij opgevallen dat Bizot ver uit zijn doel staat. En daar heeft Mich handig gebruik van gemaakt om hem binnen te prikken. Ik bestudeer alle tegenstanders. Als dat het team kan helpen om een overwinning te behalen, mooi toch!”

 1. Een voetballende keeper

Warner Hahn omschrijft zichzelf als een meevoetballende keeper. “Verzorgd voetbal dat vertrekt vanuit de verdediging. Ook iets waar ik hard aan gewerkt heb tijdens mijn jeugdopleiding bij Ajax.”

 1. De mooiste momenten uit zijn carrière

Zijn grootste momenten uit zijn carrière noemt hij de (verloren) bekerfinale in 2015 met PEC Zwolle, maar ook de gewonnen bekerfinale met Feyenoord, “Ook al maakte ik toen geen minuten in die bekercampagne.” Maar ook de promotie in 2014 met FC Dordrecht naar de Eredivisie vond hij onvergetelijk. “Een straffe prestatie voor een kleine club met een beperkt budget.”

 1. Dubbele nationaliteit

Warner Hahn heeft de dubbele nationaliteit: Nederlander en Surinamer.  Hoewel hij voor het Nederlands elftal in de verschillende leeftijdscategorieën speelde, werd hij afgelopen maart geselecteerd voor de Suriboys. Die selectie kon echter niet worden gevalideerd vanwege Covid-19.

 1. “Met alles kennismaken in België”

Hahn verhuist naar België en zegt niets te zullen missen in Nederland. “Ik vind dit echt wel leuk en heb zin in een nieuw avontuur. Ander land, andere stad. Ik wil gewoon met alles kennismaken in België”, klinkt het enthousiast.

 1. Tennis, basketbal, yoga en zijn dochter

Naast voetbal speelt hij ook nog tennis en basketbal. “Maar mijn grootste passie is mijn dochtertje van 2,5, waar ik veel tijd mee doorbreng. Yoga doe ik ook, met dank aan mijn vrouw die yogalessen geeft. Ik zie dit echter niet als een hobby maar meer als een manier om beter te worden als speler.”

Lees verder