Lukas Nmecha: "Ik zag deze week een ander team op training"

Lukas Nmecha
  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday nieuwsbrief van vrijdag 27 november.
    Schrijf je in.

Aanvaller Lukas Nmecha toonde zich zeer kritisch na de wedstrijd van vorige week tegen Beerschot. Het team stond volgens de Duitser niet met de juiste attitude aan de aftrap. “We speelden als kleine kinderen en wonnen weinig duels”, liet hij optekenen. Deze week zag Nmecha een reactie van het team.

“We waren veel geprikkelder”, merkt de Duitse spits op. “Iedereen trainde op het scherp van de snee, er was meer energie in de groep aanwezig. Ik zie spelers die extra meters lopen en zich 100% geven. Maar ik merk het ook aan de kleine dingen, zoals blessurepreventie en werk in de gym. We zijn er allemaal tot in de puntjes mee bezig.”

Die mentaliteit zal de spelers alleen maar kunnen helpen in die altijd geladen confrontatie met Standard dit weekend. Ook een nieuwe jongen als Nmecha beseft het belang van die wedstrijd. “Iedereen binnen de club vertelt me hoe belangrijk het is dat we Standard kloppen. Het leeft dus wel bij de spelers. Dat merkte je ook na die actie van de supporters met het spandoek (zie foto, red.). Sommige jongens krijgen daar een boost van. Ik kruip eerder in mijn cocon en laat me door niets afleiden. Zo bereid ik elke wedstrijd voor. We moeten immers vooral naar onszelf kijken. Als we onze taken uitvoeren en de juiste mentaliteit aan de dag leggen, kunnen we de Rouches kloppen.”

Beenharde Kompany

Ondertussen loopt Nmecha zowat 100 dagen rond op Anderlecht, hij kwam aan net nadat Vincent Kompany aangesteld werd als trainer. Hoe evalueert hij die periode? “Redelijk goed op persoonlijk vlak, maar de resultaten kunnen uiteraard beter”, klinkt het eerlijk. “Mijn persoonlijke ontwikkeling gaat de goeie kant uit. Ik leer veel bij, vooral over mijn positionering. En de speelstijl van Anderlecht past me wel. Ik ben een spits die de bal veel moet voelen, dus dat zit wel goed.”

Die speelstijl volgt uiteraard de voetbalfilosofie van Vincent Kompany en dus sluiten we af met een kwinkslag. Verkiest Nmecha eerder de verderdiger Kompany, waar hij mee trainde bij Manchester City, of de coach die hem nu vertrouwen geeft? De Duitse spits antwoordt lachend, maar beslist: “de coach, zeker weten. Ik heb van beide versies veel geleerd, maar de verdediger was beenhard in de duels op training.”

Lees verder