"Het is belangrijk om consistent te blijven"

VINCENT KOMPANY

Zondag (18u30) trekt RSC Anderlecht naar het Guldensporenstadion voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. De coach sprak de pers toe over de beslissende wedstrijd van zondag tegen KV Kortrijk.

Kompany bereidt zich voor op de beste versie van KVK. “We hebben al tweemaal tegen KVK gespeeld dit seizoen. Één keer wonnen we vlot, de andere match hadden we het lastig. Kortrijk is zeker in staat om gevaarlijk te zijn en wij moeten klaar zijn om hen op te vangen.”  

De coach weet dat de Champions’ play-offs mits een overwinning een feit is, maar voelt geen extra druk. “Ik heb het gevoel dat de jongens de wedstrijd op een identieke manier voorbereiden als de andere wedstrijden. We gaan niet plots overemotioneel reageren, het is belangrijk om mentaal consistent te blijven.”

“Alle mogelijke scenario’s zijn nog mogelijk. Maar we kijken enkel naar onszelf. We bereiden ons alleen voor om in Kortrijk te gaan winnen. We leven opnieuw toe naar de wedstrijd alsof het een finale is”, besluit Kompany.

Lees verder