Czernia en De Wolf geven de aftrap tegen Gent

Zondag hebben we het plezier twee clublegendes te mogen verwelkomen in het Astridpark. Alexandre Czerniatynski en Michel De Wolf trappen dan de wedstrijd tegen Gent op gang.

Alexandre Czerniatynski genoot zijn opleiding bij Charleroi en speelde eerst een jaar bij Antwerp alvorens hij in 1982 de overstap naar RSCA maakte op 22-jarige leeftijd. Czernia speelde drie seizoenen in het Astridpark. Hij kwam 120 keer in actie voor paars-wit en scoorde 55 keer. Samen met Erwin Vandenbergh vormde hij een gevaarlijk duo. Zo effenden hun vele doelpunten het pad naar de landstitel in 1984-1985, een fantastisch seizoen waarin Alex het 100ste paars-witte doelpunt van het seizoen maakte. Ook in Europa kende hij een succesvolle periode, met twee UEFA Cup-finales. De eerste werd gewonnen in 1983 tegen Benfica, terwijl de tweede een minder goede afloop kende tegen Tottenham in 1984. Czerniatynski zette later zijn lange carrière verder bij Standard, Antwerp en KV Mechelen.

Het paars-witte verhaal van Michel De Wolf kende een ander verloop: de verdediger kwam pas aan bij Sporting in de herfst van zijn loopbaan. De Wolf voetbalde een carrière bij elkaar in de kleuren van Racing White (het latere RWDM), KAA Gent en KV Kortrijk. Op 32-jarige leeftijd trok hij pas voor het eerst het shirt van RSC Anderlecht aan. Zijn passage ging allesbehalve onopgemerkt voorbij met in totaal 146 gespeelde wedstrijden. Toen hij op 36-jarige leeftijd vertrok naar Olympique Marseille, toen actief in de Franse tweede klasse, had hij niet minder dan drie Belgische titels veroverd (1991, 1993 en 1994) alsook één Beker van België, goed voor de dubbel in 1994.

Laten we hen zondag gepast ontvangen!

Lees verder