Crasson en Gillet geven aftrap vanavond!

Op de laatste speeldag van de Jupiler Pro League van 2017 komt KAA Gent over de vloer in het Astridpark. De Buffalo's zullen echter niet de enige gasten zijn die vanavond aan de aftrap verschijnen. De aftrap wordt vanavond immers gegeven door Guillaume Gillet, die het duel tussen twee van zijn ex-clubs komt volgen, en Bertrand Crasson.

Crasson, jeugdproduct van Paars-Wit pur sang, speelde tussen 1989 en 2003 voor RSCA, met uitzondering van een korte periode bij SSC Napoli (1996-1998). Met 78 Europese duels moet hij overigens enkel Olivier Deschacht en Filip De Wilde voor zich dulden in de statistieken, in de algemene ranglijst staat Crasson op een achtste plaats que meest gespeelde wedstrijden voor de club. Na zijn actieve carrière ging de voormalige rechtsachter aan de slag in het Thais jeugdvoetbal.

Guillaume Gillet belandde bijna exact tien jaar geleden in het Astridpark toen hij tijdens de winterstop van het seizoen 2007-2008 werd weggeplukt bij KAA Gent. Aan het einde van datzelfde seizoen zorgde hij meteen voor de winnende treffer in de bekerfinale tegen ... KAA Gent. Na passages bij SC Bastia en FC Nantes speelt hij sinds dit seizoen voor het Griekse Olympiakos Piraeus. In totaal speelde de polyvalente Gillet 330 officiële duels voor Paars-Wit, waarin hij 62 keer tot scoren kwam.

Lees verder