Nederlaag in Brugge

Kasper Schmeichel

RSC Anderlecht reisde zondagavond af naar het Jan Breydelstadion voor de tweede wedstrijd van de Champions' Play-offs. Naast de aangekondigde afwezigheid van Simon Mignolet, Denis Odoi en Andreas Skov Olsen (allen geblesseerd), moest Hans Vanaken de wedstrijd missen door keelpijn. Voor Sporting geraakte Thorgan Hazard wedstrijdfit en Thomas Delaney kwam in de plaats van Mats Rits in het basiselftal. Paars-wit moest zich na 90 minuten gewonnen geven. Eindscore in Brugge: 3-1.

Brugge opende al snel de score na een hoekschop. Michal Skoras vond Brandon Mechele, wiens kopbal Kasper Schmeichel klopte. Na tien minuten moest onze Deense doelman weer even paraat staan, men toen Michal Skoras een strakke bal afvuurde. Onze ploeg had even nodig om in het spel te komen en hun draai te vinden. Pas na een half uur werd een schot van Thorgan Hazard geblokt door doelman Nordin Jackers. Even later verrichtte Zeno Debast een schitterende redding op Bjorn Meijer. Een afstandsschot van onze jonge Rode Duivel werd vervolgens geblokt. Op het einde van de eerste helft werd een schot van Anders Dreyer en een kopbal van Ferran Jutglà knap gered door beide doelmannen. De stand bij rust was 1-0.

Na de herstart waren er een aantal onnauwkeurigheden aan beide kanten. Na een uur vloog het schot van Igor Thiago net naast. Kasper Schmeichel wist zich vervolgens geen raad met het krachtige schot van Raphael Onyedika. 2-0 op het scorebord. Onze coach verving Delaney en Stroeykens vervolgens door Amuzu en Ashimeru. Twintig minuten voor tijd zeilde een acrobatische inzet van Kasper Dolberg net over het doel. De Deen zette niet veel later Francis Amuzu in stelling, maar die wist Nordin Jackers niet te kloppen. Vázquez en Angulo namen het daarna over van Dolberg en Hazard. Ondanks deze nieuwe impulsen was RSCA niet in staat om het spel te veranderen. In plaats daarvan was het Raphael Onyedika die in de slotfase de voorsprong vergrootte. 3-0. Een kopbal van Anders Dreyer in de blessuretijd verkleinde de achterstand tot 3-1. In de absolute slotfase testte Luis Vázquez en en Anders Dreyer Nordin Jackers nog een laatste keer. Maar de Brusselaars kwamen veel te laat met hun dreiging. Eindstand: 3-1.