“Verder bouwen op het positieve gevoel na de overwinning zondag”

persco

Daags voor de wedstrijd tegen West Ham blikten Felice Mazzù en Fábio Silva vooruit op de terugwedstrijd tegen West Ham United in hun London Stadium. Thuis verloor Sporting nipt met 0-1, maar Fábio Silva hield een goed gevoel over aan de wedstrijd.

“Ondanks het verlies, vind ik dat we goed speelden. Dat moesten we doorzetten in de competitie om ons vertrouwen te boosten. Daarom was de overwinning tegen KV Mechelen ook zo belangrijk. Wij zijn Anderlecht, we moeten altijd winnen.”

Ook coach Mazzù benadrukt het belang van de winst afgelopen weekend. “We moeten het positieve van de tweede helft onthouden, en op die mentaliteit verder bouwen. Doorgaan in de Conference League zou bovendien betekenen dat we meer matchen hebben en dus meer spelers minuten zouden kunnen geven.”

De coach zag enkele namen uitvallen voor afreis naar Londen. Marco Kana, Majeed Ashimeru, Julien Duranville en Lior Refaelov zijn niet inzetbaar. Jan Vertonghen is er na zijn ziekte wel weer bij, al is het afwachten of hij aan de aftrap zal staan. “Jan was erg vermoeid na zijn ziekte, ik denk niet dat hij beide wedstrijden van deze week zal kunnen starten,’ vertelde Mazzù. 

Twee RSCA Futures zien hun goede vorm bij de beloften beloond:  Théo Leoni en Lucas Stassin krijgen opnieuw een selectie op hun naam. “Het is alleen maar positief voor de RSCA Futures dat we op het juiste moment spelers hun kans kunnen gunnen.”

Verder is het uitkijken naar Fábio Silva, die afgelopen weekend weer de netten wist te vinden. Tegen West Ham lukte het hem de vorige wedstrijd nét niet om te scoren. “En toch ben ik blij met mijn loopbeweging en het feit dat ik het duel in de lucht kon winnen van de twee centrale verdedigers. Daarin ben ik gegroeid.”

Met Wolves slaagde Fábio er wel al in te scoren tegen West Ham. Of hij nu extra druk voelt nu hij terug is in Engeland? “Absoluut niet. Ik doe wat ik graag doe, ik houd van deze ploeg en deze staf. Ik mag voetballen, terwijl mensen in Oekraïne een oorlog te vrezen hebben. Zij voelen druk, ik niet.”

Ik doe wat de coach van me vraagt, en speel hoe en waar hij wilt dat ik speel,” zo sloot Silva af. Waarop de coach: “Morgen misschien op links?” Het antwoord morgen om 21u00 Belgische tijd.

Lees verder