Sacha Kljestan hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

MERCI SACHA

De Amerikaan Sacha Kljestan heeft zijn voetbalpensioen aangekondigd.

Sacha Kljestan kwam in 2010 aan op Neerpede. De Amerikaanse middenvelder maakte toen de overstap van CD Chivas USA uit Los Angeles. Al meteen in zijn eerste wedstrijd voetbalde Sacha zich in de harten van heel paars-wit door meteen te scoren in de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen het Welshe New Saints FC. Het werd slechts zijn eerste wapenfeit: Kljestan scoorde uiteindelijk 25 doelpunten en 21 assists in 180 matchen voor paars-wit, waarvan 34 Europese duels (20 in de Champions League).

In de 4,5 jaar die Kljestan in Brussel doorbracht, wist de besnorde middenvelder 3 opeenvolgende titels binnen te rijven (in 2012, 2013 en 2014) en 4 Supercups te winnen. In 2015 beslisten Sacha en zijn familie om terug te keren naar hun thuisland. De middenvelder verdedigde er nog met verve de kleuren van de New York Red Bulls en Orlando City, om vervolgens zijn carrière in schoonheid af te sluiten bij LA Galaxy.

In een interview op onze clubwebsite, dat 2 jaar geleden werd afgenomen, haalde de Gentleman herinneringen op aan zijn periode in Brussel. "Het moment dat mij altijd het meest zal bijblijven, is zonder twijfel de eerste titel in mijn tweede seizoen. Die penalty van Guillaume Gillet in het slot van de wedstrijd tegen Brugge. Wat ik toen gevoeld heb, om uiteindelijk zo de titel binnen te halen na al dat harde werk, dat was echt bijzonder. Ik zal het nooit vergeten."

"De wedstrijden in de Champions League zullen me ook altijd bijblijven. Als kind droom je van die hymne. Ons gelijkspel in het Parc des Princes tegen PSG, mijn eerste assist tegen Zenit aan Mbokani die me ook mijn eerste zege in de Champions League opleverde, of ook mijn doelpunt tegen Olympiakos. En dan is er uiteraard iets wat geen enkele fan van RSC Anderlecht snel zal vergeten: onze comeback in Londen tegen Arsenal. Dat was echt een onwaarschijnlijke wedstrijd."

Sacha Kljestan koestert niets dan goede herinneringen aan zijn verblijf in België. "Ik heb hier echt vrienden voor het leven gemaakt. Mijn dochter is geboren in Brussel. Deze stad zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Het waren de beste jaren van mijn carrière, maar ook van mijn leven. Ik mis het, als ik de Instagram-posts zie van mijn vrienden daar. Ik heb er erg bijzondere momenten beleefd." 

"Ik wil nog een keer alle fans van RSCA bedanken voor hun steun, tijdens mijn periode bij de club maar ook daarna. Ik zal Anderlecht altijd in mijn hart dragen. Ik weet dat de laatste jaren niet altijd volgens plan zijn gelopen, maar maak jullie geen zorgen: het komt allemaal terug. Jullie zullen binnenkort opnieuw kampioen spelen en ik zal altijd supporter blijven. Bedankt!"

Bedankt voor alles, Sacha, en veel geluk in je verdere carrière, Sportingboy. 

Lees verder