Yari Verschaeren verkozen tot Belofte van het Jaar

Op het Gala van de Gouden Schoen viel Yari Verschaeren woensdagavond nog maar eens in de prijzen. Hij kreeg de trofee voor Belofte van het Jaar. De jonge balvirtuoos won in december ook al de prijs voor Sportbelofte van het Jaar en eind vorig seizoen mocht hij al de titel Jonge Profvoetballer van het Jaar achter zijn naam schrijven. 2019 was al een bijzonder jaar voor de spelverdeler, met zijn debuut en eerste doelpunt voor de Rode Duivels, maar deze bijkomende bekroning zal Yari alleen maar extra motiveren om nog sneller en beter terug te keren na zijn blessure.

“Ik ben echt ongelofelijk blij met deze prijs. Het is een fantastisch jaar geweest voor mij: ik heb veel bereikt en ben nog jong. Ik wil heel wat mensen bedanken, die ervoor gezorgd hebben dat ik hier kan staan. Mijn ouders en familie, mijn vriendin die elke dag voor mij klaarstaat, de club, het bestuur en de ploegmaats! Dank u wel!”

Op 26-jarige leeftijd kwam Hendrik Van Crombrugge uiteraard niet meer in aanmerking voor de trofee Belofte van het Jaar, maar hij was natuurlijk meer dan terecht genomineerd voor de titel Doelman van het Jaar. Tijdens de eerste stemronde speelde hij nog voor KAS Eupen, waar hij jarenlang een sterkhouder was. Deze zomer maakte de sympathieke doelman de overstap naar Anderlecht, waar hij meteen zijn waarde liet zien en dat vertaalt zich nu in een mooie 3de plaats.

“Het doet enorm veel deugd dat het harde werk dat je elke dag levert op training en in de wedstrijden ook wordt gewaardeerd door het publiek en iedereen die het voetbal volgt. Bij Eupen kreeg ik al vaak goeie kritieken, ondanks het feit dat we onderaan stonden. In het tussenseizoen kon ik eindelijk de stap zetten naar een hoger niveau. Anderlecht ligt me enorm als club, ik hou van die prestatiedruk, van de sfeer in de club en dat zorgt er dan ook voor dat je automatisch beter presteert. De eerste seizoenshelft vielen mijn prestaties misschien iets meer op, maar ik probeer mijn bijdrage te leveren aan het team. Daarom sta ik er. En geloof me, het komt wel goed. In elk geval ben ik trots op deze nominatie.”

Bij de vrouwen werd de Gouden Schoen ondertussen voor de vierde keer uitgereikt. Bij deze verkiezing komen alleen Belgische speelsters in aanmerking, ongeacht ze in het binnenland of in het buitenland spelen. Bij de 10 genomineerden vonden we met Tine De Caigny, Laura Deloose en Laura De Neve maar liefst 3 speelsters terug van de RSCA Women. De eindzege ging voor de vierde maal naar een speelster actief in het buitenland, Tessa Wullaert (Manchester City), maar met Tine De Caigny levert paars-wit op de 3de plaats wel de hoogstgenoteerde uit de eigen competitie af. Een mooie erkenning voor het fantastische jaar dat Flame of the Year De Caigny achter de rug heeft.

“Het is voor mij een hele erkenning om hier met speelsters zoals Tessa op het podium te staan. Ik was verrast door deze nominatie, ook al ben ik Flame of the Year.  Je hoopt natuurlijk altijd dat je erbij bent, want ik heb wel wat stappen gezet. Ik denk dat ik volwassener ben geworden, fysiek sterker en ook efficiënter. De laatste drie wedstrijden bij de Flames kon ik zeven keer scoren. Dan loop je wel iets meer in de kijker, hé”

Lees verder