Samen met de supporters voor een vol en veilig stadion

Mondmaskers in het stadion

Ook na het overlegcomité van vrijdag kan RSC Anderlecht zondag haar supporters verwelkomen. Het constructief overleg van de Pro League met de overheid heeft er voor gezorgd dat we de huidige, volle capaciteit kunnen in het stadion kunnen aanhouden. We willen samen met de fans aantonen dat we dit teken van vertrouwen respecteren.

In overleg met de clubs en het beleid is beslist dat er voorlopig een drank- en eetverbod geldt op staan- en zitplaatsen. Eten en drinken kan alleen nog waar dat zittend, aan tafel kan, zoals de protocollen het voorschrijven.

Spelers en staff zullen voorlopig ook opnieuw het mondmasker dragen in de dug-out en voor en na het fluitsignaal en de fans oproepen hun voorbeeld te volgen.

En voor onze toeschouwers, die we nodig hebben, meer dan ooit, hebben we samen met alle Pro League clubs, deze boodschap;

Beste supporter,

Ook dit weekend mogen jullie naar het stadion van je favoriete club. Dat is een groot cadeau op een moment dat Covid-19 weer hard toeslaat en er veel niet meer mag.

De maatregelen, die de regering zopas heeft genomen, zijn streng. Maar ze zijn broodnodig om het virus terug te dringen. Het voetbal wordt voorlopig gespaard. Dat is alleen maar omdat de overheid onze impact op het maatschappelijke welzijn mee in rekening neemt. Voetbal verbindt, voetbal verstrooit, voetbal doet dromen, voetbal brengt hoop in deze verwarrende tijden. Maar voetbal heeft ook een voorbeeldfunctie en die moeten wij NU opnemen.

Dit weekend moeten wij laten zien dat wij solidair zijn met allen die nu wel offers moeten brengen om Covid terug te dringen. Dit weekend moeten we blij zijn dat we onze verbindende rol mogen blijven spelen. En dit weekend moeten we vooral onze plek verdienen bij het doorstaan van de pandemie.

Mondmaskers zijn hierbij cruciaal. Mondmaskers stoppen het overdragen van het virus. Mondmaskers redden levens. Ja, mondmaskers zijn vervelend. Ja, we waren zo blij dat de overheid de mondmaskerplicht deze zomer versoepelde. Maar het blijft mondmasker één van de grootste wapens om de pandemie terug te dringen. En daarin wil het voetbal het grote voorbeeld geven.

Al onze spelers zullen in de komende maanden het veld betreden met mondmasker en zullen meteen na het laatste fluitsignaal hun mondmasker omdoen om jullie te gaan groeten. Doe mee, supporter met je mondmasker, liefst met dat van je favoriete club. Laat zien dat het voetbal meestrijdt om Covid zo snel mogelijk de wereld uit te helpen.

Lees verder