#WBEAND: selectie en voorbeschouwing

De laatste 3 wedstrijden van de reguliere competitie komen eraan. RSCA trekt zaterdagavond naar Waasland-Beveren, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem en een bezoek aan STVV. Elk punt is van tel voor paars-wit in de strijd om een ticket voor Play-Off I. KRC Genk speelt dit weekend thuis tegen Club Brugge, terwijl KV Mechelen op vrijdagavond al speelde op bezoek bij Sint-Truiden.

In het Astridpark werd er eind september niet gescoord toen beide teams tegenover elkaar stonden, ondanks enkele grote kansen van Anderlecht in de tweede helft. Zo kon Samir Nasri oog in oog met Nordin Jackers niet besluiten en spatte een overhoekse kopbal van Derrick Luckassen uiteen op de lat.

De Waaslanders kamperen sinds speeldag 8 op een plekje net boven de degradatie, maar afgelopen weekend zakten ze weg naar de laatste plaats. Na een 9 op 9 tegen Standard (2-1), STVV (1-0) en KV Oostende (0-1) rond de jaarwisseling, volgde namelijk een 0 op 15. Zo verloren ze vorige week met 4-0 tegen KV Mechelen. Het was de laatste match van coach Arnaud Mercier als hoofdcoach. Assistent Dirk Geeraerd neemt over.

RSCA won vorig weekend dan weer met 6-1 tegen KAS Eupen. Amir Murillo en Marko Pjaca maakten hun eerste doelpunt ooit voor RSCA, terwijl Vincent Kompany en Zakaria Bakkali hun eerste van het seizoen maakten. Dejan Joveljic scoorde niet, maar toonde zich bijzonder nuttig voor het team.

Vorig seizoen keerde Sporting terug van de Freethiel met een driepunter (1-2). Frank Vercauteren rekent op deze jongens om zaterdagavond hetzelfde te doen:

 1. Vincent Kompany
 2. Michel Vlap
 3. Marko Pjaca
 4. Elias Cobbaut
 5. Peter Zulj
 6. Dejan Joveljic
 7. Hendrik Van Crombrugge
 8. Davy Roef
 9. Edo Kayembe
 10. Francis Amuzu
 11. Albert Sambi Lokonga
 12. Jeremy Doku
 13. Sieben Dewaele
 14. Yari Verschaeren
 15. Killian Sardella
 16. Marco Kana
 17. Amir Murillo
 18. Rik Vercauteren
 19. Kemar Lawrence

Lees verder