Johan Walem stopt na dit seizoen als coach van RSCA Women

Johan Walem heeft besloten om te stoppen als coach van onze RSCA Women. Johan kwam vorige zomer aan boord als hoofdcoach en wist een sterk vernieuwde en jonge ploeg opnieuw naar de koppositie van het Belgisch voetbal te leiden. De RSCA Women staan op een zucht van een vijfde titel op rij en spelen ook nog de bekerfinale. Allerminst evident in een competitie waarin ook de andere Belgische ploegen sterk voor de dag komen.

Maar ook naast het veld speelde Johan een belangrijke rol. Hij tekende mee de krijtlijnen uit van het project van onze RSCA Women voor de komende seizoenen. Concreet betekent dat dat er vanaf volgend seizoen nog sterker zal ingezet worden op rekrutering en de vorming van jonge talenten, een sterkere verankering in Brussel en een staff met expertise die voor een optimale omkadering zorgt van onze vrouwenploeg. De huidige spelerskern zal ook aangevuld worden met enkele gerichte versterkingen voor het nieuwe seizoen.

“Ik heb een mooie tijd beleefd als coach van de vrouwenploeg”, zegt Johan. “Het was een nieuwe ervaring voor mij, ik heb er dan ook veel van geleerd en ik ben mijn groep daarvoor erg dankbaar. Ik wil er eerst nog alles aan doen om het seizoen af te sluiten met de titel en de beker voor RSCA Women. Daarna zit mijn rol er op, maar ik ben 100 procent overtuigd van het potentieel van deze ploeg en van de visie die de club heeft op de toekomst.”

RSC Anderlecht gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach en versterkingen voor de sportieve staff. “We willen de filosofie van RSC Anderlecht ten volle doortrekken binnen het vrouwenvoetbal door meer in te zetten op het rekruteren en ontwikkelen van jong talent”, aldus CEO Peter Verbeke. “Het doel van de club is om het vrouwenvoetbal verder te professionaliseren, uit te bouwen en op de kaart te blijven zetten.

Lees verder